Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Με τους 350.000 τόνους "φλερτάρει" η παραγωγή ελαιολάδου εφέτος

Στα επίπεδα των 350.000 τόνων αναμένεται να φτάσει η παραγωγή ελαιολάδου στην τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, αρκετά ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, κατά την οποία διαμορφώθηκε περίπου στους 295.000 τόνους.


Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία επεξεργάστηκε στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εγχώρια κατανάλωση ελαιολάδου κυμαίνεται την τελευταία τριετία μεταξύ 210.000 - 230.000 τόνων. 
Η κατανάλωση εμφανίζεται να έχει υποστεί μείωση κατά 20-40.000 τόνους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που στρέφει τους καταναλωτές στα σπορέλαια, τα οποία πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές έναντι του ελαιολάδου. Ειδικά για την εφετινή χρονιά, η εκτίμηση είναι ότι η κατανάλωση θα είναι της τάξης των 210.000 τόνων.

Διατηρείται το ΙΚΑ Διδυμοτείχου

Της Κικής Ηπειρώτου

«Μάχη» έδωσε αντιπροσωπεία του Δήμου Διδυμοτείχου που μετέβη στην Αθήνα και παρέστη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ για το μέλλον των υποκαταστημάτων του ανά την Ελλάδα. Τελικώς, μετά από σχετική απόφαση του Ιδρύματος, το ΙΚΑ του Διδυμοτείχου θα διατηρηθεί, ενώ τα υποκαταστήματα σε Ορεστιάδα και Σουφλί θα υποβαθμιστούν. Σύμφωνα με την απόφαση του ΙΚΑ, στο νέο οργανόγραμμά του, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το υποκατάστημα στο Διδυμότειχο, ενώ σε Ορεστιάδα και Σουφλί θα λειτουργήσουν Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, διατηρείται το υποκατάστημα της Αλεξανδρούπολης.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Α2 Γυναικών: Ντέρμπι κορυφής στην Αλεξανδρούπολη... Νίκη - Νέα Γενεά

Μετά το ρεπό που εξέτισε το περασμένο Σαββατοκύριακο , η Νίκη επανέρχεται σε αγωνιστική δράση. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής υποδέχεται αύριο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης τη δυνατή Νέα Γενεά , πρωτοπόρο του 3ου ομίλου της Α2 εθνικής. Πρόκειται για το πιο ισχυρό τεστ μέχρι στιγμής για τα κορίτσια του Γιώργου Τεκτονίδη.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην επιστροφή της στις μεγάλες κατηγορίες και μετρά μόνο νίκες έχοντας ήδη συγκεντρώσει 14 βαθμούς. Απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να διαφυλάξει το αήττητo...

Ξάνθη: Εκτροχιάστηκε αμαξοστιχία λόγω βροχόπτωσης

Φωτο αρχείου
Μόνο μικρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν στην αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε νωρίς το πρωί ανάμεσα στο σιδηροδρομικό δίκτυο των περιοχών Πολυσίτου Ξάνθης και Αμαξάδων Ροδόπης.Πρόκειται για την επιβατική αμαξοστοιχία με αριθμό 91 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη στην οποία επέβαιναν συνολικά 100 άτομα που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Και τα πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν αλλά δεν ανατράπηκαν οπότε δε σημειώθηκαν τραυματισμοί.
Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΣΕ στον προορισμό τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΟΣΕ το ατύχημα συνέβη λόγω μικρής μετατόπισης των σιδηροδρομικών γραμμών εξαιτίας της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή της Ροδόπης.

Στο 25,4% η ανεργία τον Αύγουστο – 6 στους 10 νέους είναι άνεργοι

Φωτο: Eurokinissi

Στο 25,4 % ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο και 7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία, η οποία προηγείται με 26,2% (στοιχεία Οκτωβρίου), ενώ, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,3%, το Λουξεμβούργο με 5,1% και η Γερμανία με 5,5%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 57% (στοιχεία Αυγούστου), ενώ, στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%. Αναλυτικά, η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7% από 11,6% τον Σεπτέμβριο και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011.

Γενοκτονία στην άσφαλτο : 40.000 θύματα τροχαίων... εγκλημάτων στους ελληνικούς δρόμους

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από το 1990 μέχρι σήμερα, σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας. Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται θάνατοι των θυμάτων μερικές μέρες μετά το τροχαίο σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου...

Στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του φαινομένου των τροχαίων, αναδείχθηκε χτες το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα τροχαία που εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη μόνο ως ατυχήματα και ποτέ ως εγκλήματα.
Τόσο οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» όσο και του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων στην Περιφέρεια της Κρήτης, οι οποίοι είχαν κληθεί να ενημερώσουν την επιτροπή μίλησαν όχι για τροχαία ατυχήματα αλλά για τροχαία εγκλήματα.

Το σκίτσο της ημέρας ...

Του Τάσου Αναστασίου

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από το "Πολυκοινωνικό" του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Το «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ( πρώην  ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ.) του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ανακοινώνουν ότι:

Στα πλαίσια του προγράμματος χορήγησης τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  έτους 2012 θα γίνει διανομή ρυζιού , ζυμαρικών και φέτας.
Καλούνται οι τελικοί δικαιούχοι να προσέρχονται για την παραλαβή των προϊόντων της Ε.Ε. σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα και έχοντας μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

TURKISH AIRLINES: Δεκαπλασιασμός Τούρκων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα αν καταργηθεί η βίζα

Δεκαπλάσιους Τούρκους τουρίστες, σε σχέση με αυτούς που την επισκέπτονται σήμερα, θα μπορούσε να «κερδίσει» στο εγγύς μέλλον η Βόρεια Ελλάδα, αν καταργείτο η βίζα, όπως ισχυρίστηκε ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών («Turkish Airlines») στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα την αύξηση -σε επτά εβδομαδιαίως- των δρομολογίων της εταιρείας από/προς τη βορειοελλαδική πόλη.
Η εταιρεία, που ήδη πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη, ξεκινά από 6ης Δεκεμβρίου το νέο δρομολόγιο. Παράλληλα, στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση των δρομολογίων, αλλά ...υπό προϋποθέσεις.

6ο ανταλλακτικό παζάρι στην Αλεξανδρούπολη 8-9 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, η Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης διοργανώνει το 6ο Ανταλλακτικό Παζάρι Αλεξανδρούπολης στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης. Το ανταλλακτικό παζάρι δεν είναι φιλανθρωπία αλλά πράξη αλληλεγγύης όσων συμμετέχουν σε αυτό συνεισφέροντας αντικείμενα.

Αίτημα για Ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management στην Αλεξανδρούπολη

Επιστολή στους Υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού, κ. Αρβανιτόπουλο και κα. Κεφαλογιάννη, απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, αιτούμενος να οριστεί η Αλεξανδρούπολη ως η έδρα της υπό ίδρυσης Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management.
Παράλληλα, σχετική ερώτηση με το ίδιο αίτημα κατέθεσε στη Βουλή και ο βουλευτής Κ. Γεροντόπουλος. Σύμφωνα με την επιστολή, ο Δήμος μας έχει όλα τα εχέγγυα για να την λειτουργήσει, ενώ προσφέρει για την λειτουργία της υπό ίδρυσης Σχολής, κτιριακή υποδομή...

Προσπάθεια προσέλκυσης Πολιτισμικού Τουρισμού στο Διδυμότειχο

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, για προσέλκυση Πολιτισμικού Τουρισμού. 
Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου πρόσφερε στον Παναγιότατο ένα πίνακα από το Διδυμότειχο και ενημερωτικό υλικό για την ιστορία της πόλης και τις ανασκαφές στην Πλωτινόπολη, ενώ τον ενημέρωσε και για την παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού στην αναστήλωση του τεμένους Βαγιαζήτ.

Το σκίτσο της ημέρας ...

Του Σπύρου Δερβενιώτη

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δράσεις ενημέρωσης κατά του Aids από φοιτητές της Αλεξανδρούπολης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πιστή στο ραντεβού της, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης δραστηριοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1 Δεκεμβρίου).  
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τους φοιτητές Ιατρικής στο χώρο της εκπαίδευσης του ΠΓΝΑ. Επίσης, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ενημερωτική δράση (street action) στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα με διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών. Θα ακολουθήσει...

Εργαστήρι Α' Βοηθειών στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης



Εργαστήρι Α’ Βοηθειών δημιουργήθηκε στη σχολική μονάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, ώστε να εκπαιδευτούν σωστά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά πλήθος μαθητών του. Ήδη το εργαστήρι βρίσκεται σε εξέλιξή , η εξαιρετική δε εκπαιδευτική προσέγγιση  ευαίσθητων θεμάτων Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ  από τον εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Αθανάσιο Κεσσάτη εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα . 
Ο Διευθυντής του σχολείου Χαράλαμπος Λεμονάκης εκφράζει τα θερμά του ευχαριστήρια στην διοίκηση του ΕΚΑΒ –ΘΡΑΚΗΣ για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του σχολείου για την δημιουργία του εργαστηρίου.



Έναρξη Τμήματων πινγκ πονγκ στο Μαίστρο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Μαΐστρου καλεί αγόρια και κορίτσια από έξι χρονών και πάνω που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ –πονγκ) την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μαΐστρου Φωτογραφία: Εναρξή Τμήματων επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) http://silogosmaistrou.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Μαΐστρου καλεί αγόρια και κορίτσια από έξι χρονών και πάνω που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ –πονγκ) την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μαΐστρου


Συναυλία με τον συνθέτη-πιανίστα Γιώργο Χατζηνάσιο

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Μεγάλη Συναυλία  με τον  συνθέτη-πιανίστα Γιώργο Χατζηνάσιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.Μαζί του συμπράττει η Ορχήστρα Φίλων Αστικής Λαϊκής Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης,  εορτάζοντας  τον ένα χρόνο ίδρυσης  και συναυλιών της με έργο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς, μέσα από τις δράσεις που οργανώνονται από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στη συναυλία συμμετέχει, επίσης, και η 30μελής Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Νέας Χιλής Αλεξανδρούπολης.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση του ΕΜΘ με θέμα «Η σχέση μας με το βιβλίο την εποχή της εικόνας»

Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: "Η σχέση μας με το βιβλίο την εποχή της εικόνας", την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00 στον πολυχώρο του Μουσείου.

Θα μιλήσουν:
Βασιλική Κοντογιάννη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ.,
Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος - απόφοιτος του μεταπτυχιακού... Νεοελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ.,
Γιάννα Καζάκου, Φιλόλογος - φοιτήτρια του μεταπτυχιακού Νεολληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η υπαίθρια βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί στην αυλή του Μουσείου και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους συμπολίτες μας. Ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει σε αυτήν ένα βιβλίο ανεξάρτητα από το είδος και τη θεματολογία του, να το αφήσει εκεί, να δανειστεί κάποιο άλλο. Να το επιστρέψει… και πάλι από την αρχή.

Ψήφισμα της πορείας κατά των μεταλλείων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα

Εμείς οι κάτοικοι του Έβρου, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Κομοτηνής και της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ και διαδηλώσαμε την αντίθεσή μας στην λειτουργία μεταλλείων χρυσού στον τόπο μας, απευθυνόμαστε στις Αρχές της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και στον λαό της Θεσσαλονίκης και ζητάμε:

  • Να ενημερωθούν για τις καταστρεπτικές και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις από τα πορίσματα των ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων της πόλης και της χώρας...

Αποδοκιμάστηκε ο Γεροντόπουλος

Η εκδήλωση είχε θέμα: «Ο νεοναζιστικός παγανισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία» και διοργανώθηκε από το ΄Ιδρυμα «Άρτος Ζωής» σε συνεργασία με το ΠΜΣ Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ομιλητές ήταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο π. Βασίλειος Θερμός, θεολόγος, ψυχίατρος, ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, θεολόγος, σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος «Άρτος Ζωής»
Η τελευταία παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή της ΝΔ, Άκη Γεροντόπουλο, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Στο Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου, στη Νομική Αθηνών, επικράτησε ένταση, καθώς οι παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν έντονα τον ομιλητή, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί κάποιος να υπερασπίζεται την αγάπη όταν έχει ψηφίσει τα μνημόνια...
Left.gr

Στην Τουρκία για προπόνηση κολυμβητές από την Ορεστιάδα

ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Απίστευτες καταστάσεις στην Ορεστιάδα, λόγω της αδυναμίας προμήθειας σε πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως τονίζει το ρεπορτάζ του “thrakinea.gr”, το κολυμβητήριο του δήμου, έργο που περίμεναν για δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής, έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004″, δηλαδή έργο που συνδυάστηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξένησε η πατρίδα μας και ολοκληρώθηκε μετά κόπων και βασάνων το 2010 (και εγκαινιάστηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των τελευταίων δημοτικών εκλογών) κλείνει.
Το κολυμβητήριο κλείνει γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο. Όμως υπάρχουν αθλητές. Υπάρχουν παιδιά που οι γονείς τους ζουν στην άκρη της Ελλάδας και θέλουν να προπονούνται και να αγωνίζονται όπως τα άλλα παιδιά που οι γονείς τους ζουν πιο κοντά στην Αθήνα. Δυστυχώς όμως, η ανάγκη για πετρέλαιο είναι μεγάλη, γιατί αλλιώς θα μιλάμε για κολυμβητήριο αλλά για παγοδρόμιο. .

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στην Αλεξανδρούπολη το επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ !

Κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου θα διεξαχθεί, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, το 35ο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).


Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, και ως πιθανότερη ημερομηνία φέρεται το διάστημα από 21 έως 24 Μαρτίου, δεδομένου ότι έως τις 25 του μηνός θα πρέπει, σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ, να έχει εκλεγεί η νέα διοίκηση του συνδικάτου.

Υπερηφάνεια για τον Εθνικό μας

Όταν φτάνεις να χάνεις 3-2 από τον Ολυμπιακό και να φεύγεις με σκυμμένο κεφάλι, ε, αυτό λέει πολλά. Οι παίκτες του Εθνικού κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς κάθε γωνιά του γηπέδου της Αλεξανδρούπολης για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στο ντέρμπι κορυφής κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.
Ο Ολυμπιακός έσπασε μια αρνητική παράδοση δυο χρόνων και πανηγύρισε νίκη σε μια έδρα φωτιά για αυτόν υποχρεώνοντας τους Θρακιώτες στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα.Σε ένα παιχνίδι που κράτησε σχεδόν ... 140 ' και με το τρίτο σετ να παίζεται στους... 82 πόντους, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-2 τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη στο ντέρμπι κορυφής, και με το τρόπο αυτό, με τον πιο εντυπωσιακό έπεσε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Volleyleague .

Εθνικός - Ολυμπιακός ... και η φίλαθλη Αλεξανδρούπολη στο πόδι

Με δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία ραντεβού και με ανεβασμένη αγωνιστική διάθεση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απειλεί τον αήττητο Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Volleyleague που θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμα (18.00) και θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports 3.
Οι ερυθρόλευκοι μετρούν έξι νίκες στο πρωτάθλημα (δέκα αν προσθέσουμε League Cup και Challenge Cup), αλλά ο Εθνικός είναι αήττητος εντός έδρας και παράλληλα τις τελευταίες δύο χρονιές κερδίζει τον Ολυμπιακό στην Αλεξανδρούπολη σε ματς που κρίνονται στα πέντε σετ.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η κηδεία του δάσους με 10.000 κόσμο … Ανθρώπινο ποτάμι κατά των χρυσωρυχείων στη Θεσσαλονίκη

 “Τίνος είναι η κηδεία παιδί μου;” ρώτησε μια ηλικιωμένη κυρία. “Του δάσους, κυρία μου. Του δάσους”.

H κηδεία του δάσους έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τη συνοδεία 8.000-10.000 ανθρώπων το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Η πομπή, από κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θράκης, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε γύρω στις 11:30 από το Δημαρχείο, αφού επέδωσε ψήφισμα στο Δήμαρχο της πόλης.
Μπροστά πήγαιναν τα παλικάρια που κρατούσαν τα φέρετρα με τα δολοφονημένα δέντρα από το δάσος των Σκουριών της Χαλκιδικής. Μετά άλλα παλικάρια, με κλαδιά αντί για στεφάνια. Τυμπανιστές που δίναν το ρυθμό. Κι από πίσω οι φίλοι, πολλές χιλιάδες φίλοι, γιατί όλοι το αγαπούσαν το δάσος. Πολλά τα πανώ, από τις Επιτροπές Αγώνα των διαφόρων περιοχών, από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, από τους μελισσοκόμους, από τους δικηγόρους, από άλλες ομάδες αλληλέγγυων.

Eldorado Gold, go home! Και στην Αθήνα… παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Καναδικής εταιρείας


Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν σε εξέλιξη παρέμβαση στα αθηναϊκά γραφεία των 3 εταιρειών που σχεδιάζουν την καταστροφή της Χαλκιδικής.
Στην είσοδο των γραφείων των τριών εταιρειών (Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Χαλκιδικής) στη Β. Σοφίας, τοποθετήθηκαν κούτσουρα και άλλα ξύλα με το εύγλωττο πλακάτα «Ενθάδε κείται το δάσος των Σκουριών». Ακούστηκαν ανακοινώσεις από ντουντούκα και μοιράστηκαν φυλλάδια.
Σε ένα από τα τρία πανό αναγράφεται: «Απασχόληση με αξιοπρέπεια και μέλλον δεν συμβαδίζει με την καταστροφή της φύσης» και σε άλλο: «Eldorado Gold go home!»

Το σκίτσο της ημέρας...

του Στάθη

Εξαίρεσε τη σύζυγο Λοβέρδου από τη διαθεσιμότητα ο Μανιτάκης;

Είκοσι έξι υπάλληλοι είναι η πρώτη «φουρνιά» που εμπίπτει στις διαδικασίες της διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του οποίου προΐσταται ο… Αντώνης Μανιτάκης. Ανάμεσά τους και πολύτεκνοι…
Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μανιτάκης κάνει την αρχή βγάζοντας στη διαθεσιμότητα 13 από τους 26 υπαλλήλους. Μαθαίνουμε επίσης ότι στο υπουργείο διατυπώνονται ήδη πολλά παράπονα γιατί εξαιρέθηκε από την πρώτη «φουρνιά» των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, και υπάλληλος η οποία διορίστηκε το 2010 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν υπηρέτησε σε αυτό ούτε μία μέρα γιατί αμέσως αποσπάστηκε στο γραφείο του συζύγου της, Ανδρέα Λοβέρδου, πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή του.