Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εθνικός – Αρης: Με προσοχή για να μην γίνει η ζημιά …

Επιστροφή στη δράση μετά από αδράνεια 20 ημερών για τον πρωτοπόρο Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Α.Σ.Άρης που θα αναμετρηθούν το Σάββατο (11/1, 19.00) στον Έβρο για την 12η αγωνιστική.
Ο Εθνικός είναι ο πρωταθλητής «χειμώνα» για πρώτη φορά στην ιστορία του και θέλει με κάθε τρόπο να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ και ο Άρης θέλει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του. Είναι οριστικό πως κόντρα στον Εθνικό δεν θα αγωνιστούν
ο Μαυροβούνιος Ντάμποβιτς που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ και ο Ρολάντο Ντεσπέιν, ενώ η διοίκηση του Άρη με ανακοίνωση της δεσμεύτηκε πως οι δύο αθλητές θα κάνουν ντεμπούτο στον αγώνα με την Λαμία την 13η αγωνιστική. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε βγει εκτός ρυθμού για 20 ημέρες λόγω απραξίας. Επίσης δεν κατάφερε να κλείσει κάποιο φιλικό με ομάδα της Θεσσαλονίκης. Εντός έδρας η ομάδα του Έβρου είναι αήττητη στο πρωτάθλημα και έχει 10 νίκες σε 11 αγώνες.

«Νέα αρχή»

Ο Σάκης Μουστακίδης δίνει μεγάλη προσοχή στον αγώνα και εξηγεί τους λόγους:«Μετά από 20 ήμερη απραξία θέλουμε να κάνουμε νέα αρχή. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να γίνει ζημιά, ειδικά με μία ομάδα που είναι φορμαρισμένη και λογικά θα παίξει ελεύθερα. Δεν θέλουμε να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε ως τώρα αλλά με τα λόγια δε μπορούμε να κρατηθούμε μπροστά. Κάθε αγωνιστική πρέπει να δίνουμε εξετάσεις. Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες. Αρχίζει για μας δύσκολος μήνας μέχρι 7 Φεβρουαρίου με αγώνες στο πρωτάθλημα, στις Ευρώπη και στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Δυστυχώς λόγω απόστασης δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποιο φιλικό αλλά είχαν χρόνο ξεκούρασης ορισμένοι αθλητές που το χρειάζονταν».

Μετράει 4-0

Ο Άρης μετράει 4 σερί νίκες όσες, δηλαδή, είναι και στον πάγκο της ομάδας ο Σπύρος Φίνος και έχει ανέβει στην 6η θέση της βαθμολογίας. Ο τεχνικός του Άρη δεν θα έχει στη διάθεση του τους Ντάμποβιτς και Ντεσπέιν και θα πορευτεί με τις δυνάμεις που είχε και στο τέλος του Α΄γύρου.
Ο Άρης εκτός έδρας τα πάει καλά. Σε 5 εξόδους έχει 3 νίκες και 2 ήττες.
Ο προπονητής του Άρη Σπύρος Φίνος δήλωσε: «Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ξέρουμε πως έχουμε δύσκολη αποστολή αλλά έχουμε αποδείξει πως βρίσκουμε τις λύσεις για όλα τα προβλήματα. Περιμένω και πάλι από τους παίκτες μου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Αήττητοι από το 2008

Στους 21 αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ του Εθνικού και του Άρη οι «κιτρινόμαυροι» προηγούνται στις νίκες με 13-8, αλλά οι εβρίτες μετρούν σερί νικών 4-0 και έχουν να χάσουν στην Αλεξανδρούπολη από τον Άρη από τις 6 Δεκεμβρίου 2008.