Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Βασιλιάς έχει... Φιλότιμο στη Νέα Ορεστιάδα... Νέες παραστάσεις από τον "Διόνυσο"

Ανανεωμένες, εμπλουτισμένες και με νέα διάθεση, ξαναρχίζουν οι παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ από την Κυριακή 19 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, με δύο έργα για μικρούς και μεγάλους: “Τα Ρούχα του Βασιλιά“, για τους μικρούς και… μεγαλύτερους θεατρόφιλους
κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στις 11:30
Το γνωστό παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν ζωντανεύει στη σκηνή σε μία παράσταση βασισμένη στο Αναγεννησιακό Θέατρο, την Commedia dell’ Arte, την κλασσική μουσική, με χιούμορ αλλά και κριτική ματιά πάνω στην εξουσία, την υποκρισία, την ψευτιά και την απάτη. Διαχρονικά μηνύματα που απορρέουν από το κλασικό παραμύθι του Άντερσεν, σε διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια και κίνηση του Άκη Τσονίδη, σκηνικά-κοστούμια του Νίκου Πατούνα, και με τη συμμετοχή δέκα ερασιτεχνών ηθοποιών. Παίζουν οι: Χρήστος Βενετίδης, Ιορδάνης Βροχίδης, Αστέριος Γκαρλέμος, Ράνια Γρηγοριάδου, Κατερίνα Ζησάκη, Κάτια Κουκουλή, Ανδρέας Μαχαίρας, Ματίνα Μουρίδου, Μαριτίνα Χλειουνάκη, Γιώργος Χριστόπουλος.

“Υπάρχει και Φιλότιμο” των Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου
κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 8:30 μ.μ.

Ο υπουργός - σύμβολο, Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, εξακολουθεί να αποτελεί και σήμερα, πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, σημείο αναφοράς για την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι δυσάρεστα επίκαιρη η υπόθεση του έργου και εντυπωσιακά σημερινοί οι ήρωες, οι καταστάσεις και οι ατάκες, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο… Αισιόδοξο μήνυμα μεταφέρει μόνο ο υπουργός Μαυρογιαλούρος, ο οποίος προκειμένου να παραμείνει “κύριος” και όχι “υπουργός”, δεν διστάζει να φασκελώνει ο ίδιος τον εαυτό του, γιατί έχει πραγματικά φιλότιμο… Υπόδειγμα πολιτικού με ήθος και… φιλότιμο, σε έναν περίγυρο παρασίτων. Μέσα από αυτήν την κλασική πια ελληνική κωμωδία, οι συγγραφείς τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά, προσφέροντας τον προβληματισμό στους θεατές μέσα από το γέλιο και τις απολαυστικές κωμικές, ανατρεπτικές καταστάσεις.
Σκηνοθεσία: Άκης Τσονίδης, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Χρύσα Δαπόντε & Νίκος Πατούνας, και παίζουν οι: Ζήνα Ασλανίδου, Ιορδάνης Βροχίδης, Ζωή Εμμανουηλίδου, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Γιάννης Καλκανάς, Αργυρώ Καραβά, Εύη Κουτσούμπα, Παναγιώτης Μωρικίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου και ο Άκης Τσονίδης.

info
Θεατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ | Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα | Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2552028280