Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το όμορφο περήφανο ταξίδι τελείωσε … καιρός για νέες προκλήσεις

Αποστολή στις Βρυξέλλες Γιώργος Πανταζίδης

Ένα πολύ όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο των Βρυξελλών για τον Εθνικό. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε – μετά από 30 χρόνια - τον Οκτώβριο και ανέλπιστα συνεχίστηκε έως και τα τέλη του Γενάρη. Ένα ταξίδι με χαρές, συγκινήσεις αλλά και πλούσιο σε βιώματα και εμπειρίες. Και βέβαια το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη σεζόν για ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες και όμορφες στιγμές.
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν τα κατάφερε … Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, πραγματικό θρίλερ που κρίθηκε στην ρουλέτα του «χρυσού σετ» - αυτήν την απίθανη και άδικη εφεύρεση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βόλει – και είχαμε την τύχη να ζήσουμε, έχασε και αποκλείστηκε από την Ασε Λένικ, μένοντας έτσι για λίγο, μακριά από την 8αδα του Challenge Cup.
Παρότι είχε θριαμβεύσει στον πρώτο αγώνα στην Αλεξανδρούπολη. Οι Βέλγοι στο γήπεδό τους, όπως ήταν αναμενόμενο και είχαμε πει, ήταν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, γνώριζαν περισσότερο τον αντίπαλό τους και ήταν πιο διαβασμένοι.
Από την άλλη, οι Εβρίτες που είχαν την συγκινητική υποστήριξη ΕΒριτών και Θρακιωτών που ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες και τις ευρύτερες περιοχές, που με παλμό και φωνές προσπάθησαν να σπρώξουν τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη στην πρόκριση, δεν είχαν την εξαιρετική εικόνα του πρώτου αγώνα.
Κάτι η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια, κάτι τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα αλλά και η μεγάλη πίεση που άσκησε η Λένικ έφεραν το 3-1 και την απώλεια της πρόκρισης σε ένα δραματικό χρυσό σετ.
Η αποστολή του Εθνικού επέστρεψε με μια μικρή πίκρα και εν μέρει απογοήτευση για τον τρόπο που χάθηκες η πρόκριση. Όμως, για την ομάδα αυτή δεν χωρούν απογοητεύσεις, στεναχώριες και δάκρυα. Της αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για όσα ήδη έχει πετύχει … και άλλωστε έχει μπροστά της και άλλες προκλήσεις.
Για αυτό και ο φίλαθλος κόσμος της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος και χαρούμενος για το αθλητικό διαμάντι του τόπου μας. Πρέπει να μείνει ενεργός συμπαραστάτης στο πλάι των προσπαθειών της διοίκησης του τεχνικού τιμ και των παικτών σε αυτή τη δύσκολη καμπή της σεζόν