Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται κακοκαιρία στον ΈΒρο

Επιδείνωση του καιρού καταγράφεται σε όλη τη χώρα από σήμερα, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και στον Έβρο θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πρώτη φάση και οι χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Από το μεσημέρι το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην, με ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές του νομού. Και για αύριο στον Έβρο αναμένονται βροχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η αλλαγή του καιρού θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από τις πρωινές ώρες, καταιγίδες και χιονόνερο για τις νοτιότερες περιοχές του νομού. Για την Ορεστιάδα και το βόρειο Έβρο ειδικότερα, την Κυριακή προβλέπονται χιονοπτώσεις, ενώ στη Σαμοθράκη αναμένεται να χιονίσει από τη Δευτέρα. 
Σταδιακά οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βόρειους έντασης μέχρι 8 μποφόρ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σε τιμές υπό του μηδενός…
Από τη Δευτέρα, οι βροχές θα σταματήσουν, οι χαμηλές θερμοκρασίες ωστόσο θα διατηρηθούν, όπως και βοριάδες, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα στραφούν σε νότιους και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου