Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Εγκώμια του προπονητή της Λένικ για τον Εθνικό

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει ήδη κάνει την Ευρωπαϊκή του υπέρβαση, αλλά οι πρωτοπόροι του Ελληνικού πρωταθλήματος ετοιμάζονται για να συνεχίσουν το Ευρωπαϊκό τους όνειρο καθώς το βράδυ της Τετάρτης θα υποδεχθούν την Βελγική Άσσε Λένικ για τους ‘16’ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.
Μία νέα μεγάλη πρόκληση για τους Θρακιώτες, ωστόσο κάτι ανάλογο ισχύει και για την Βελγική ομάδα, η οποία όπως κι ο Εθνικός είναι η έκπληξη στη Βελγική Λίγκα.
Μπορεί να μην είναι πρωτοπόρος όπως ο Εθνικός, ωστόσο το γεγονός ότι είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας, σπάζοντας προσωρινά το δίπολο Ροζελάρε – Μασέικ είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στο Βέλγιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι στον πάγκο της βρίσκεται ο 32άχρονος Γιόχαν Ντεβόγκελ.
«Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ, αλλά είχα αυτογνωσία και έτσι από 24 χρονών έκνα την μετάβαση στην προπονητική…», είπε στο www.volleyball.gr ο κ. Ντεβόγκελ ο οποίος πέρσι ως βοηθός προπονητή στη Μένεν είχε παίκτη τον Νίκολα Μιγιάιλοβιτς και μαζί πανηγύρισαν την πρόκριση επί του Φοίνικα Σύρου στην ίδια διοργάνωση.
«Ναι τον ξέρω καλά, όπως επίσης και τον Ράιτς αλλά και τον Ανδρεάδη. Ο Νίκολα είναι πολύ καλός παίκτης κι όσο κι αν γνωρίζω τα αδύνατα του σημεία, τα θετικά του στοιχεία είναι πολλά περισσότερα. Γενικά πάντως ο Εθνικός είναι μια καλή ομάδα και αυτό το αποδεικνύει η θέση της στο πρωτάθλημα».
Σύμφωνα με τον κ. Ντεβόγκελ για την Λένικ «δεν είναι στόχος η διάκριση στην Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας αφήνει αδιάφορους. Απλά έχουμε κάνει μια μικρή επανάσταση στο Βελγικό βόλεϊ, έχοντας 10 νέους παίκτες στην ομάδα μας και θέλουμε να διακριθούμε κυρίως στο πρωτάθλημα μας».
Η Λένικ μοιάζει με πολυεθνική δύναμη έχοντας 10 ξένους παίκτες, ωστόσο για τον προπονητής αυτό δεν είναι πρόβλημα.
«Εγώ δουλεύω με βολεϊμπολίστες, οπότε η γλώσσα του βόλεϊ είναι κοινή και το θέμα είναι να μπορούμε να δουλεύουμε σωστά», είπε και χαρακτήρισε πλεονέκτημα για την ομάδα του το ότι «έχουμε την ρεβάνς στην έδρα μας. Αν χρειαστεί χρυσό σετ είναι πάντα καλό να παίζεις στο σπίτι σου, όμως επαναλαμβάνω ότι ο Εθνικός είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχουμε πολύ δύσκολο έργο».
Πάντως στην ρεβάνς στην έδρα της Άσσε Λένικ (Άσσε είναι το όνομα της πόλης όπου ιδρύθηκε η ομάδα, Λένικ είναι η πόλη που την φιλοξενεί τώρα μετά την συνένωση) ο κ. Ντεβόγκελ είναι σίγουρος «ότι θα έχει και πολλούς Έλληνες μετανάστες. Στις γύρω πόλεις έχεις πολλούς συμπατριώτες σας και είμαι σίγουρος ότι θα δείτε πολλές ελληνικές σημαίες».