Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

120 αξιωματικοί του Κατάρ στην Αλεξανδρούπολη

Της Κικής Ηπειρώτου

120 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Κατάρ βρίσκονται από χθες στην Αλεξανδρούπολη, όπου και θα παραμείνουν ως το καλοκαίρι για στρατιωτική μετεκπαίδευση. Η είδηση της άφιξής τους πρόσφερε χαμόγελα σε επαγγελματίες της περιοχής, καθώς, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα προσφέρουν κίνηση στην αγορά, σε μία περίοδο τουριστικά σχεδόν νεκρή.
Ευχάριστα είναι τα νέα και για το ξενοδοχείο που επιλέχθηκε να τους φιλοξενήσει, στο οποίο έχουν γίνει κρατήσεις περίπου 60 δωματίων, μέχρι τον Ιούνιο, ενώ υπάρχει η πιθανότητα οι αφίξεις αξιωματικών και υπαξιωματικών από το Κατάρ να συνεχιστούν και μετά το Σεπτέμβρη. Αυτοί άλλωστε είναι μόνο οι πρώτοι 120 από τα πολλά πληρώματα που αναμένεται το επόμενο διάστημα να αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη. Ήδη, η παρουσία τους έχει γίνει αισθητή, καθώς στον ελεύθερο χρόνο τους, ως επί το πλείστον, κυκλοφορούν με την παραδοσιακή κελεμπία.
Ο λόγος της παρουσίας τους στην Αλεξανδρούπολη αφορά σκοπούς μετεκπαίδευσης, από Έλληνες αρματιστές, στη λειτουργία και χρήση των αρμάτων μάχης Leopard 2 HEL, στα πλαίσια της στρατιωτικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτό που επισημαίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη του για την παρουσία των αξιωματικών του Κατάρ, είναι ότι οι εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί της αραβικής χώρας καθημερινά, πέραν της οκταώρου εκπαιδεύσεως τους, θα έχουν ελεύθερο χρόνο προκειμένου να γνωρίσουν την φιλοξενία της πόλης και των επαγγελματιών της. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει και η ανάλογη εξυπηρέτηση από τους ντόπιους καταστηματάρχες.
Στο ίδιο πνεύμα και η έκκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, από τον ραδιοφωνικό αέρα του Maximum, ο οποίος κάλεσε πολίτες και επαγγελματίες να είναι ευγενικοί με τους νέους μας επισκέπτες, λέγοντας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως, όπως είναι γνωστό, πρόκειται για άτομα με υψηλό βαλάντιο… «Πρέπει να τους περιποιηθούμε, να δείξουμε ότι είμαστε μία πολιτισμένη και μοντέρνα πόλη, ώστε να διατηρήσουμε αυτή τη ροή και να έρθουν κι άλλοι πολλοί, μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτή την ιστορία».

Δημοσιεύθηκε στην εφημ. ΓΝΩΜΗ