Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες της παράταξης Γιαννακίδη – Με Καβαρατζή στον Έβρο

Της Κικής Ηπειρώτου

Στην επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης και επικεφαλής της παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ", Άρης Γιαννακίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μοναδικές αλλαγές, σε σχέση με τις υποψηφιότητες των προηγούμενων εκλογών, αφορούν στις θέσεις των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών Έβρου και Δράμας, καθώς ο κ. Γιαννακίδης επέλεξε τα ίδια πρόσωπα για Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα.
Σημειώνεται πως τελικά, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όπως έκρινε ο περιφερειάρχης, έκλεισε ο κύκλος της Γεωργίας Νικολάου, αφού στη θέση της κατεβαίνει υποψήφιος ο Σταύρος Καβαρατζής, ο οποίος στις εκλογές του 2010 είχε εκλεγεί με τον Γιώργο Παυλίδη. Οι πρώτες αντιδράσεις για αυτή την υποψηφιότητα έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται, τόσο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, στις τάξεις της οποίας ανήκει ο εν λόγω υποψήφιος. Με αυτή ακριβώς τη στόχευση, δηλαδή των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, οι οποίοι, παραδοσιακά, είναι περισσότεροι στον Έβρο, επιλέχθηκε ο κ. Καβαρατζής, ενώ ο κ. Γιαννακίδης, στο μήνυμά του, κάνει ειδική αναφορά στην κα Νικολάου, εκφράζοντας τη μεγάλη ευγνωμοσύνη του.

Οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη είναι:
Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: Σταύρος Καβαρατζής (Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου)...
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: Παύλος Δαμιανίδης (Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης)
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: Φώτης Καραλίδης (Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης)
Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Αρχέλαος Γρανάς (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας)
Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: Μελέτης Μαυρίδης (Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου)

Το μήνυμα Καβαρατζή 


Όπως σας είναι γνωστό τον ερχόμενο Μάιο θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών του τόπου. Στις εκλογές αυτές θα κληθούμε να εκλέξουμε τα πρόσωπα και τις πολιτικές οι οποίες θα έχουν την ευθύνη της διαχείρισης, επίλυσης και διοίκησης των τοπικών κοινωνιών και προβλημάτων, που θα μας απασχολούν για... τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σε αυτή την διαδικασία θα είμαι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειαρχης Έβρου με τον συνδυασμό του σημερινού Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη.
Στις μέρες μας τα προβλήματα και οι απαιτήσεις της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και των πολιτών υπερτερούν των προσωπικών φιλοδοξιών και των κομμάτων. Συμμετέχω λοιπόν κι εγώ ενώνοντας τις δυνάμεις μου μαζί με συναδέλφους αυτοδιοικητικούς απ' όλη την Περιφέρεια σε μια κίνηση μακριά από κόμματα, χρώματα, ανεξάρτητη για ένα αύριο καλύτερο για όλους θέλοντας να προσφέρω στην περιφέρεια και στον Έβρο μας.
Οι περιστάσεις απαιτούν αυτός ο προεκλογικός αγώνας θα πρέπει πλέον να είναι όχι μεταξύ κομμάτων και χρωμάτων αλλά μεταξύ προσώπων προτάσεων και ιδεών. Σε αυτή την μακρά πορεία μέχρι τις εκλογές θα έχουμε πάλι την ευκαιρία να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς από κοντά όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια μιας και δεν έλειψα ποτέ από δίπλα σας.
Η καταστατική μου θέση πλέον μέσα στο περιφερειακό μας Συμβούλιο θα είναι αυτή που μου έχει εκχωρηθεί από εσάς, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου αυτά της αντιπολίτευσης από την θέση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου μέχρι τις ερχόμενες εκλογές.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω με την εξής φράση: Για μένα η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ένας τόπος που αξίζει να ζεις, και ο υπερήφανος Έβρος μας ένας τρόπος Ζωής».