Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο Καβαλιώτης Κ. Μορφίδης υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και μετά από ψηφοφορία το κόμμα ανακοίνωσε τους υποψηφίους περιφερειάρχες που στηρίζει στις 13 περιφέρειες της χώρας. Υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης αναδείχθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης.
Ο ίδιος, εδώ και μια εβδομάδα έκανε επισήμως γνωστό το ενδιαφέρον του να ηγηθεί του περιφερειακού ψηφοδελτίου, και, μάλιστα, κατά δήλωσή του στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" προηγήθηκε συνάντησή του με τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος φέρονταν το προηγούμενο διάστημα ο επικρατέστερος για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. «Τα συζητήσαμε με τον κ. Καραγιαννίδη, συμφώνησε και ο ίδιος με την υποψηφιότητά μου και τότε άρχισα, τόσο τις διεργασίες με τα κεντρικά όργανα, όσο και τις επαφές μου με πρόσωπα που γνωρίζουν τα της περιφέρειας και των περιφερειακών εκλογών».

«Η πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί την υποψηφιότητά μας»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μορφίδης στυην Καβαλιώτικη εφημερίδα: « Ήδη έχω συζητήσει με όλους όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Χαρίτου, ο οποίος πάλεψε μόνος του. Τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα. Η πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου από το σύνολο της κοινωνίας που αντιτίθεται στα μνημόνια. Υπηρετώ μια συλλογικότητα που στηρίζει την πολιτική κατά των μνημονίων, άρα θεωρώ ότι υπάρχει η προοπτική και το έδαφος για ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης της υποψηφιότητάς μας».

Δεν φοβάται τον «υπερκομματικό» Γιαννακίδη

Ερωτηθείς ο κ. Μορφίδης εάν εκτιμά ότι η μάχη θα είναι δύσκολη, επειδή θα έχει απέναντί του, μεταξύ των άλλων υποψηφίων περιφερειαρχών και τον νυν περιφερειάρχη ΑΜ- Θ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος επένδυσε στο υπερκομματικό του προφίλ, δήλωσε: «Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα. Ο κ. Γιαννακίδης μπορεί να είναι εν ενεργεία περιφερειάρχης, όμως υπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης. Εμείς λέμε- και το τόνισε και ο πρόεδρός μας αυτό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ότι η μάχη δεν είναι αυτοδιοικητική, αλλά πολιτική.
Για μας οι περιφερειακές εκλογές, όπως και οι ευρωεκλογές, είναι δημοψήφισμα. Με την έννοια αυτή, ο συνδυασμός μας, πιστεύω ότι διατηρεί το πλεονέκτημα στις περιφερειακές εκλογές». Ο κ. Μορφίδης ρωτήθηκε εάν κατά την άποψή του υπάρχει κάποια ή κάποιες Περιφερειακές Ενότητες πιο «δύσκολες» για το συνδυασμό του και απάντησε: « Όχι, δεν ξεχωρίζω κάποια Περιφερειακή Ενότητα για το βαθμό δυσκολίας της. Σας είπα, οι συνθήκες ευνοούν να εκδηλωθεί στις κάλπες η οργή και η αγανάκτηση της κοινωνίας απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης. Για μένα ο αγώνας αρχίζει από αύριο (χθες) με πρώτη επίσκεψή μου στην Ξάνθη». Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις επαφές που ήδη έκανε ο κ. Μορφίδης από τη στιγμή που αποφάσισε ότι θέλει να ηγηθεί του συνδυασμού, ήταν και αυτές με τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ.

«Δεν θα είμαι μόνος μου»

Όσον αφορά το πώς θα κινηθεί προεκλογικά στη προσπάθειά του να προσεγγίσει τους πολίτες της περιφέρειας ο κ. Μορφίδης, απάντησε: «Δεν θα είμαι μόνος μου. Η κεντρική κατεύθυνση είναι να συσταθούν εξειδικευμένες ομάδες, με επιστήμονες και γνώστες των περιφερειακών πραγμάτων, οι οποίες θα στηρίξουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες. Θα έλεγα ότι η ομάδα που θα συσταθεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε λίγο καιρό θα βρίσκεται σχεδόν μόνιμα εδώ».

Με πληροφορίες από την εφ. "Νέα Εγνατία" Καβάλας