Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στο αγροτικό μπλόκο του Βορείου Έβρου Κώστας Μορφίδης

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στο μπλόκο των αγροτών του Β. Έβρου στον κόμβο του Εργοστασίου Ζάχαρης παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Μορφίδης, το πρωί της Κυριακής, συνοδεία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του νομού, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ συνομίλησε μαζί τους για τις διεκδικήσεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Μορφίδης τόνισε την έμπρακτη συμπαράστασή του στους αγώνες των αγροτών, αλλά και όλων των εργαζομένων, ενώ έκανε λόγο και για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του σημείωσε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να πάρουμε τη θέση που μας ανήκει ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας που αγωνίζεται απέναντι στη μνημονιακή πολιτική που έχει σαρώσει τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Ήρθαμε να σταθούμε δίπλα στους αγρότες τους καθηγητές, τους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα και διαμαρτύρονται σήμερα στην Ορεστιάδα. Διαμαρτύρονται μπροστά στο εργοστάσιο Ζάχαρης που δε θα είναι τίποτα χωρίς αυτούς. Θα είναι ένα κουφάρι όπως τα περισσότερα εργοστάσια στη Θράκη έχουν καταντήσει κουφάρια εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση τούτη και οι προηγούμενες.
Ερχόμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε στους αγρότες, οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα σπείρουν αύριο, γιατί είναι πανάκριβο το ρεύμα, το πετρέλαιο, τα εφόδια. Ερχόμαστε για να διαβεβαιώσουμε τους καθηγητές και τους σχολικούς φύλακες που τελειώνει η διαθεσιμότητα, τους γιατρούς που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ότι εμείς θα δουλέψουμε γι’ αυτούς, να εργαστούμε για τα δικά τους προβλήματα. Αυτά θα θέσουμε ως προτεραιότητα και όχι τις όποιες απαιτήσεις έχουν από την περιοχή τα μεγάλα συμφέροντα, ο κ. Φούχτελ, ο κ. Μπόμπολας και οι λοιποί. Εμείς θα πορευτούμε με την κοινωνία, με μία κοινωνία που αντιστέκεται κι αυτό είναι το παρήγορο, και θα σταθούμε δίπλα της να αγωνιστούμε για να αλλάξει αυτή η πολιτική».

Για την υποψηφιότητά του

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, τόνισε την απραξία της προηγούμενης Διοίκησης και την ανικανότητα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας.
«Θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας στις περιφερειακές εκλογές είναι συνέχεια μίας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2010 και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο κορμό, με τους ίδιους ανθρώπους, με τους ανθρώπους που βγαίνουν από τα σπλάχνα αυτής της κοινωνίας, για να αλλάξουμε μία κατάσταση η οποία έχει καθίσει στον σβέρκο όλων των πολιτών αυτής της περιοχής. Δεν έκαναν τίποτα, δεν προώθησαν τίποτα 3,5 χρόνια τώρα. Μόνο παρελάσεις, παράτες και φωτογραφίες ήταν. Κανένα πρόβλημα στην περιοχή μας δε λύθηκε και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, να το διορθώσουμε με τη συμμετοχή όλων μας. Να βγούμε μπροστά και να αλλάξουμε τα πράγματα για το δικό μας όφελος», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην ανυπαρξία περιφερειακής συνείδησης, συμμετοχής και πρωτοβουλιών. «Την περιφερειακή συνείδηση δεν την είδαμε, γιατί από κανέναν μας, από κανέναν πολίτη δε ζητήθηκε να συμμετέχει, να συνδιαμορφώσει ένα πρόγραμμα. Βλέπετε τους αγρότες, πού είναι το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που έπρεπε να υπάρχει για τον πρωτογενή τομέα; Αυτά τα πράγματα έπρεπε να δουλευόταν χρόνια τώρα για να φέρουν αποτελέσματα και να μην είναι τούτοι οι άνθρωποι στον δρόμο τώρα. Αντ’ αυτού τι κάναμε; Τίποτα. Συζητήσεις με τον κ. Φούχτελ αν θα πουλήσουμε τα σκουπίδια της Περιφέρειας, αν θα κάνουμε επενδύσεις για την ενέργεια, πράγματα που δεν δίνουν καμία θέση εργασίας».