Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Με προβλήματα και ελλείψεις ο Εθνικός κόντρα στον ΠΑΟ

Όταν ο πρώτος της βαθμολογίας είναι αήττητος στην έδρα του και υποδέχεται τον 11ο της βαθμολογίας συνήθως είναι υπόθεση ρουτίνας αλλά όταν ο 11ος μετράει τέσσερις σερί νίκες τότε η αναμέτρηση μπορεί να χαρακτηριστεί και ντέρμπι... Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που προέρχεται από την απώλεια του League Cup «Νίκος Σαμαράς» στην έδρα του αλλά και την ήττα από την ΑΕΚ στην Γλυφάδα υποδέχεται στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» (15/2, 19.00, Διαιτησία: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης) τον Παναθηναϊκό που έχει κάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και σκοπεύει να τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Εθνικός πέρασε σχετικά... ανώδυνα τηνήττα από την ΑΕΚ καθώς ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Κηφισιά αλλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες εάν θέλει να κρατήσει την πρώτη θέση στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι ακρίτες έχουν αποδείξει πως έχουν πληρότητα έναντι του αντιπάλους τους στους περισσότερους τομείς αλλά και η ψυχολογία είναι ένας βασικός παράγοντας. Ο Εθνικός είναι αήττητος στην έδρα του για το πρωτάθλημα και το σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα που υπάρχει είναι με την απώλεια του κεντρικού Ανδρέα Ανδρεάδη ο οποίος έχει τενοντίτιδα στον τετρακέφαλο και θα απουσιάσει.

Αήττητος Εθνικός

Ο Εθνικός έχει 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα του ενώ στον Α΄γύρο στην Κυψέλη είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό 3-1 σετ. Ο Εθνικός έχει 37 βαθμούς και αισθάνεται πλέον τον Φοίνικα που έχει 35 στη 2η θέση.
Πριν τον αγώνα, ο Παναθηναϊκός θα τιμήσει τον πασαδόρο και αρχηγό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρη Σιδηρόπουλο για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό βόλεϊ και για το λόγο αυτό έχει ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς.

«Καθαρή νίκη»

Το λίμπερο του Εθνικού, που πέρυσι αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό, ο Θεολόγος Δαρίδης δήλωσε: «Επιστρέφουμε στην έδρα μας μετά από ένα δύσκολο 15θημερο και πάμε για μια καθαρή νίκη. Θέλουμε να κρατήσουμε το προβάδισμα στη βαθμολογία. Υπάρχει κούραση, έχουμε ανεβάσει στροφές στις προπονήσεις για να μπορέσουμε να έχουμε διάρκεια. Θέλουμε να δώσουμε και πάλι χαρά στον κόσμο μας που τόσο πολύ μας στηρίζει. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοδική πορεία, έχει καλή ψυχολογία αλλά είμαι σίγουρος πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε το τρίποντο που θα μας βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά».

Στοχεύει στο 5Χ5

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει το απόγευμα της Παρασκευής με άριστη ψυχολογία και πλήρες ρόστερ. Οι «πράσινοι» στοχεύουν στο 5Χ5 που θα τους βελτιώσει κι άλλο τη βαθμολογική τους θέση. Βρίσκονται στην 11 θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση βολής από Νίκη και Παμβοχαϊκό, ενώ εκτός έδρας έχουν νικήσει μόνο τον Παμβοχαϊκό.

«Θα είμαστε εκεί»

Ο φορμαρισμένος ακραίος του Παναθηναϊκού Θεόκλητος Καρυπίδης δήλωσε: «Από αυτό το ματς μόνο έξτρα πόντους μπορούμε να περιμένουμε ως Παναθηναϊκός. Παίζουμε στην έδρα του πρωτοπόρου και θέλουμε να εκμεταλευτούμε τις όποιες αδυναμίες του και την όποια πίεση έχει για να μας νικήσει. Αν μας δοθεί η ευκαιρία θα είμαστε εκεί για να την εκμεταλλευτούμε. Ο Εθνικός βασίζεται πολύ στους ξένους του. Όπως όλες οι ομάδες πλέον στην Ελλάδα βασίζονται σε 2-3 παίκτες κι αν κάτι δεν πάει καλά μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Δεν είναι από σίδερο οι παίκτες του Εθνικού αλλά μετά το Λιγκ Καπ και την ήττα από την ΑΕΚ κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν . Έχουν δικαίωμα στην κακή εμφάνιση και στο λάθος κι αν είμαστε τυχεροί ίσως μπορέσουμε και το αξιοποιήσουμε.  Εμείς είμαστε πολύ καλά και δεν αφήνουμε κανέναν πόντο να πάει χαμένος».