Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Τελικά … Η κυβέρνηση παρανόμως αλλάζει την της ημερομηνία των τοπικών εκλογών

Στις 25 Μαίου, με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή, προσδιορίζεται να διεξαχθούν οι Eυρωεκλογές,όπως ανακοινώνει στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Ι. Μιχελάκης. Εξηγώντας την απόφαση να συμπέσουν οι Ευρωεκλογές με τον β΄ γύρο των Δημοτικών εκλογών, λέει: " φαντάζεστε τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνταν,αν την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών
εκλογών, με σταυρό προτίμησης, για δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε δυο ξεχωριστές κάλπες, προσθέταμε και μια τρίτη για την Ευρωβουλή;".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr, με μια τροπολογία η κυβέρνηση θα σηματοδοτήσει την απόφασή της, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ), να διεξαχθεί στις 18 Μαΐου ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και στις 25 Μαΐου ο δεύτερος, μαζί με τις ευρωεκλογές. Αυτό θα ορίζει ρύθμιση για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών που φέρνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή την Τρίτη.
Παραμένει ωστόσο ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με «σπασμένους» πέντε νησιωτικούς δήμους. Και αυτό διότι δεν αποκλείεται οι αντιρρήσεις που είχε εκφράσει το ΠαΣοΚ να υποχωρήσουν, συνυπολογίζοντας, εκτός άλλων, το... χάσμα του Μύρτου που άνοιξε ο σεισμός στην Κεφαλλονιά. Το σεισμόπληκτο νησί περιλαμβάνεται στον διάλογο για την αλλαγή της καλλικράτειας λογικής «ένα νησί, ένας δήμος».
Όπως σημείωσε χθες ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Πουλάκης, «ας έχει υπόψη του ο κ. Υπουργός, αλλά και η κυβέρνησή του και ο Πρωθυπουργός που τον στηρίζει, πως με τις σπασμωδικές αυτές κινήσεις του και τις παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που διαρκώς σχεδιάζει, δύο μόνο πράγματα καταφέρνει: Αφ' ενός μεν να καθίσταται αφερέγγυος, αφού προβαίνει διαρκώς σε αδιανόητες εξαγγελίες, τις οποίες αδυνατεί να υποστηρίξει και να υλοποιήσει. Αφ' ετέρου δε – και αυτό φωνάζει από μακριά – προδίδει τον πανικό της κυβέρνησής του και την προσπάθειά της να διαχειριστεί με κάθε τρόπο τη διαφαινόμενη καταδίκη της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές κάλπες».