Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι άξονες του κυβερνητικού σχεδίου της Αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Τα βασικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου της Αριστεράς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παρουσίασε χθες, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του TVXS στο Πολεμικό Μουσείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Αναπτυξιακό πρόσημο θα έχει από την πρώτη στιγμή η πολιτική της κυβέρνησης της Αριστεράς, τόνισε παρόντος του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο πλαίσιο αυτό ευθύς εξαρχής θα προχωρήσει:
- Στην επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ισχύ της μετενέργειας ώστε να τονωθεί η ζήτηση, και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί το ΑΕΠ.
- Στη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας
- Στο σπάσιμο των καρτέλ και της διαπλοκής με τη σημαντική ενίσχυση της
Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη θέσπιση αυστηρής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
- Στη φορολόγηση των κερδών και όχι της παραγωγής για τις επιχειρήσεις.
- Στη δημιουργία δημόσιου αναπτυξιακού φορέα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
 «... ποιος και πώς θα βάλει τη μηχανή μπροστά. Μήπως οι χρεοκοπημένες τράπεζες; Με ποια κριτήρια; Τραπεζικά κριτήρια θα προσδιορίσουν την προοπτική των ιχθυοκαλλιεργειών και της ακτοπλοΐας, μόνο και μόνο εξαιτίας του υπερδανεισμού τους;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου κοινωνικού φορέα στην ακτοπλοΐα.
Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα φθηνής αναψυχής για τον πλούσιο Βορρά  τόνισε χαρακτηριστικά ,παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες της αναπτυξιακής παραγωγικής ανασυγκρότησης:
1ος  πυλώνας:Σταθεροποίηση της οικονομίας,που σημαίνει
-διατηρήσιμο και κοινωνικά δίκαιο πρωτογενές πλεόνασμα,
-ανάληψη της διοίκησης των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών,
-ρευστότητα στην αγορά
2ος πυλώνας:Αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης
3ος πυλώνας:Ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης
«Χωρίς εθνική βιομηχανία δεν νοείται εθνική οικονομία.Δεν νοείται ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος χωρίς ενιαό δημόσιο ναυπηγοεπισκευαστικό φορέα.
Ελληνική φαρμακευτική παραγωγή χωρίς εθνική φαρμακοβιομηχανία υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο…» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και  κατέληξε:
«Ζητάμε τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση. Είναι το δημοκρατικό και πατριωτικό προσκλητήριο της γενιάς μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη διχασμού αλλά ενότητας.
Είναι η δύναμη που αναλαμβάνει την ευθύνη για τη κοινωνική σωτηρία και τη παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι απειλή, όπως κάποιοι τον παρουσιάζουν. Είναι η τελευταία ελπίδα για το λαό και τον τόπο».

Από τον Στάθη Σχινά