Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Βάλσαμο για τον Εθνικό η νίκη πρόκριση κόντρα στον Άρη

Το τελευταίο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ανδρών θα κριθεί αύριο το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο ‘Μιχάλης Παρασκευόπουλος’ της Αλεξανδρούπολης (20.00, Παπαδογούλας, Ιωαννίδης), εκεί όπου ο Εθνικός υποδέχεται τον Άρη με τον νικητή της συγκεκριμένης αναμέτρησης να αντιμετωπίζει (ως γηπεδούχος) στις 19/2 την ΑΕΚ.
Οι γηπεδούχοι πάντως καλούνται να ξεπεράσουν την απογοήτευση που προέκυψε μετά τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του League Cup, το Final 4 του οποίου φιλοξένησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Και με νίκη πρόκριση να συνεχίσουν ακόμη πιο δυνατοί για τη συνέχεια...
«Σίγουρα υπάρχει μια στεναχώρια σε όλους, αφού ήμασταν και οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης, αλλά από κει και πέρα έτσι ο αθλητισμός και καμία ομάδα δεν τελειώνει σε μια ήττα», παραδέχθηκε ο αρχηγός του Εθνικού Γρηγόρης Σιδηρόπουλος ο οποίος δεν βλέπει το αυριανό ματς ως ευκαιρία εξιλέωσης: «Σίγουρα περιμένω από την ομάδα να βγάλει μια αντίδραση. Από κει και πέρα όμως για εμάς κάθε παιχνίδι είναι κι ένα τεστ. Πλέον το πρόγραμμα είναι γεμάτο παιχνίδια, δεν υπάρχει χρόνος για σκέψεις και πρέπει καθημερινά να αποδεικνύεις στο γήπεδο την αξία του. Το Κύπελλο είναι ένας στόχος για εμάς, όπως ήταν και το League Cup, όπως είναι και το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης».
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα ενώ την αποστολή του Άρη ακολούθησαν οι των Ντάμποβιτς, Γκόρτσανιουκ με τους ανθρώπους των κίτρινων να κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να εκδοθούν τα δελτία τους.
«Στα παιχνίδια Κυπέλλου γίνονται πολλές εκπλήξεις και μία απ’ αυτές θέλουμε να σημειώσουμε κι εμείς. Ο Εθνικός μετά τον αποκλεισμό του από το League Cup θα εμφανιστεί περισσότερο συγκεντρωμένος σ’ αυτό το παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι κι εμείς θα είμαστε πιο έτοιμοι από το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος», τόνισε ο τεχνικός των κιτρίνων Σπύρος Φίνος και συνέχισε: «Ο Εθνικός μοιάζει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο, θα είναι πιο προσεκτικός και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Κι αυτό το λέω γιατί θεωρώ πως ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού που έχουν οι δύο ομάδες».