Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου Έβρου: «Οι έλληνες μένουν χωρίς πρωτοβάθμια δωρεάν περίθαλψη»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός του κλεισίματος, από την Δευτέρα 17-2-2014, των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. «Εγκαταλείπουν εκατομμύρια αστικού και αγροτικού πληθυσμού χωρίς πρωτοβάθμια δωρεάν περίθαλψη, μέσα σε μια περίοδο υψηλής νοσηρότητας (ήδη υπάρχουν 33 θάνατοι από τη γρίππη, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη).
Στην Αλεξανδρούπολη π.χ. το πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούσε καθημερινά δωρεάν, περίπου 600 ασθενείς δηλ. 15.000 το μήνα, δηλ. περίπου 150.000 - 180.000 ασθενείς το χρόνο.
Βγάζουν σε διαθεσιμότητα 8.500 εργαζόμενους καταργώντας τις οργανικές τους θέσεις με μόνο στόχο να οδηγήσουν 2.000-3.00 απ’ αυτούς στην απόλυση.
Το κενό είναι αδύνατο να καλυφθεί, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, από το Νοσοκομείο που ασφυκτιά ήδη από έλλειψη προσωπικού ή από τους λίγους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.
Μεταφέρουν, κατ’ εντολή της Τρόικας, το κόστος της πρωτοβάθμιας υγείας στις τσέπες όσων ασθενών έχουν ακόμα λεφτά, και για τους υπόλοιπους καλή τύχη!
ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Πρόκειται για κοινωνικό έγκλημα.Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας.
Καλούμε τη δικαιοσύνη να υπερασπιστεί και να προστατέψει το κοινωνικό αγαθό της Υγείας που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση του κράτους.»
Επίσης ο ΙΣΕ αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το άλλο μεγάλο σκάνδαλο του ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, που δημιουργεί συνθήκες ζούγκλας για τους ασφαλισμένους και τους γιατρούς.