Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης

Σήμερα Δευτέρα και 27 και αύριο Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προβάλλει την ταινία «Το παιδί με το ποδήλατο (Le gamin au velo)», με την οποία κλείνει και τον κύκλο προβολών του πρώτου διμήνου του νέου έτους. Στη νέα τους, βραβευμένη με το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ των Κανών, ταινία οι αδερφοί Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν («Ροζέτα», «Ο γιος», «Το παιδί»), στρέφονται, για ακόμη μια φορά, σε προβλήματα των τινέιτζερ.
Ο πρωταγωνιστής τους, Σιρίλ, ένα 12χρονο μοναχικό αγόρι εγκαταλειμμένο από τον πατέρα του σε οίκο για παιδιά με προβληματικούς γονείς, εξακολουθεί να αναζητεί έναν πατέρα, ώσπου, τελικά, κοντά σε μια συμπαθητική, νεαρή διευθύντρια ενός κομμωτηρίου, θα βρει κατανόηση και φροντίδα. Οι Νταρντέν σκιαγραφούν, με όμορφα, ζεστά, ρεαλιστικά χρώματα, το συμπαθητικό πορτρέτο του Σιρίλ, σε μια ταινία-παραμύθι για μεγάλους, όπου πίσω από τη «μπρεσονική» λιτότητα του στιλ, κρύβεται μια δυνατή γεμάτη ανθρωπιά και αγάπη για τη ζωή, χωρίς όμως κανένα συναισθηματισμό, ματιά.

Το νέο πρόγραμμα για την περίοδο Μάρτιος-Απρίλιος 2012 (με το οποίο κλείνει η χειμερινή περίοδο προβολών που άρχισε τον Οκτώβριο 2011) είναι έτοιμο και θα ανακοινωθεί σύντομα από την ΚΛΑ! Περιλαμβάνει 3 προβολές (μπορεί και 4, αν προστεθεί και μια εκτός τυπωμένου,ήδη,προγράμματος!), προβολές ταινιών μικρού μήκους του 34ου Φεστιβάλ Δράμας, ντοκιμαντέρ από το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και 2 εκδηλώσεις!