Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Προς Απρίλη οι εκλογές;

Περί τα τέλη Μαρτίου τοποθετεί η κυβέρνηση την ολοκλήρωση του έργου της, ενώ από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής. Χαρακτήρισε «διαβολοβδομάδες» τις τρεις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα είναι περιορισμένος.

Νέος κύκλος πολιτικής συζήτησης για το χρόνο των εκλογών, ξεκίνησε πάντως μετά τις ανατροπές που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στις κοινοβουλευτικές ομάδες και με το ΠΑΣΟΚ να έχει χάσει πλέον τη δεδηλωμένη της βουλής.
Με αφορμή αυτή την τοποθέτησή του, ο Παντελής Καψής, ρωτήθηκε για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και σημείωσε ότι «στο τέλος του Μαρτίου ολοκληρώνεται το συγκεκριμένο έργο της κυβέρνησης και από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές».
Είναι γνωστό πως επιδίωξη της ΝΔ είναι να στηθούν πρόωρες κάλπες το συντομότερο δυνατό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έθεσε το ζήτημα των εκλογών κατά την ομιλία του, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και την ανακοίνωση του PSI, η ΝΔ, θα ζητήσει εκλογές.
 
Εκλογές ζητά και η Αριστερά

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι φανερό ότι μεγαλώνει η αναντιστοιχία Βουλής - κοινωνίας, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά άμεσα προσφυγή στις κάλπες. Το μεγάλο «όχι» του λαού στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να γίνει «όχι» συνολικά κατά του συστήματος, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε. και το ΔΝΤ διεμήνυσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και κάλεσε το λαό να μην παρασύρεται, καθώς «ο συσχετισμός στο κοινοβούλιο παραμένει εξαιρετικά αρνητικός και πρέπει να αλλάξει με τους αγώνες και την ψήφο».
 «Η χώρα μπαίνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με την κοινωνία τεμαχισμένη και πρέπει να αναζητηθούν όλα εκείνα τα οποία μπορεί να λειτουργούν ως αντίβαρα και ως αντισταθμιστικά μεγέθη σε όλα εκείνα που συσσωρεύονται στις πλάτες της κοινωνίας. Η έξοδος της χώρας από την κρίση είναι αδιανόητο να γίνει με μια κοινωνία πεσμένη. Και η κοινωνία έχει πέσει» υποστήριξε σε σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, χωρίς άλλη καθυστέρηση, καθώς, όπως τόνισε είναι η μόνη καθαρή, έντιμη, αλλά και δημοκρατικά χρήσιμη λύση στην πολιτική κρίση που υπάρχει.
Εκλογές εδω και τώρα ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τονίζοντας πως το βράδυ της Κυριακής «το πολιτικό σύστημα, αυτή η ασθένεια της χώρας, τα ξημερώματα υποκρίθηκε τον γιατρό που υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου της κοινωνίας».
 Ωστόσο, σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Σταυρόπουλος, έσπευσε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η θητεία της οποίας τελειώνει το 2013. «Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό επιλέξει πότε θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στις εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά.