Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικο θεατρικό εργαστήριο για παιδιά


 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
 
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, θα ξεκινήσει πιλοτικά μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το παιδικό κοινό με θέμα τις διάφορες πτυχές της ιστορίας της πόλης.
Η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα γίνει με αφορμή τις απόκριες και αφορά στη διοργάνωση Αποκριάτικου θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η αποκριάτικη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, από τις 10:30 έως τις 13:00 σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο αρλεκίνος και άλλοι αποκριάτικοι τύποι αλλά και ο Μπέης θα ζωντανέψουν με τα παιδιά σκηνές από το πνεύμα της Αποκριάς. Η εμψύχωση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τις φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου μας που είναι οι κυρίες Δέσποινα Γρηγοριάδου, Μαριάννα Μπάρτζου και Αλεξάνδρα Στεργιάννη υπό την καθοδήγηση του κ. Σίμου Παπαδοπούλου Λέκτορα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου.
Οι άνθρωποι του μουσείου καλούν τους μικρούς φίλους να δηλώσουν συμμετοχή για το αποκριάτικο θεατρικό εργαστήριο στο τηλέφωνο του μουσείου: 25510 28926 τις ώρες λειτουργίας του (Τετάρτη έως Σάββατο 10:30-14:30 και 18:30-21:30 και Κυριακή 10:30-14:30). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και υπάρχει περιορισμός θέσεων.