Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα πάμε... Εθνικό

Με τα πολύ σημαντικά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα η Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012. Για τον Έβρο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης όπου στις 8μμ διεξάγεται ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. 
Τρεις σερί ήττες μετρά ο Εθνικός, που βρέθηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, όπως και ο Φοίνικας που είχε το ρεπό του την περασμένη εβδομάδα.
«Με τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων τις προηγούμενες αγωνιστικές, το παιχνίδι με τον Φοίνικα είναι πολύ κρίσιμο βαθμολογικά, γιατί είναι ένα εντός έδρας ματς στο οποίο πρέπει να πάρουμε βαθμούς για να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες. Έχουμε βατό πρόγραμμα στη συνέχεια, αλλά όταν υπεισέρχεται και το άγχος αλλάζουν τα δεδομένα. Ο Φοίνικας είναι μια έμπειρη ομάδα, που δικαιολογημένα βρίσκεται ψηλά, ωστόσο περιμένω από την ομάδα μου να δείξει το καλό της πρόσωπο», τόνισε ο Γιάννης Ανδρεάδης ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε για αυτό το ματς τον Γιώργο Παπάζογλου (συμπληρώνει ακριβώς ένα γύρο από τότε που τέθηκε νοκ άουτ).
Αντιθέτως στην αποστολή του Φοίνικα επιστρέφει μετά από καιρό ο Αντζέλικο Ντάνγκουμπιτς που δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ όπως δήλωσε ο Νίκος Νεόφυτος: «Στο μυαλό μας δεν υπάρχει καμία σκέψη για ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου. Σεβόμαστε τον Εθνικό που είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς ανεβαίνουμε στον Έβρο με στόχο το θετικό αποτέλεσμα».

Τα άλλα παιχνίδια

Πριν από δύο χρόνια, η ΕΑΠ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Volleyleague 2009-2010 με τον νικητή εκείνη της αναμέτρησης να κατακτά την πρώτη θέση (νικητής με 3-1 ο ΠΑΟ). Αύριο οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο γήπεδο της ΕΑΠ, αλλά αυτή τη φορά θέλουν τη νίκη προκειμένου να ανασάνουν βαθμολογικά αφού η μεν ΕΑΠ είναι 10η με 11 βαθμούς κι ο δε Παναθηναϊκός 11ος με 9 βαθμούς.
Για την Κηφισιά το ματς είναι το πρώτο από μια σειρά κρίσιμων αγώνων (ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και ΕΑ Πατρών), ενώ η Λαμία προέρχεται από ένα σερί τριών νικηφόρων αποτελεσμάτων που την έχουν φέρει στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για τον ΠΑΟΚ που μετρά 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια του, αλλά αντιμετωπίζει τον αήττητο και πρωτοπόρο Ηρακλή.
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (Μακάμπι, Παμβοχαϊκός), ο Άρης από το καλύτερο του σερί στην Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 καθώς μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες, αλλά κι οι δύο ομάδες έχουν αρκετά προβλήματα.
Οι Χιμένες (μέση), Κουζούνης (μέση), Νοβότνι (γάμπα) είναι αμφίβολοι κι ο Γιάννης Καλμαζίδης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή ποιο σχήμα θα παρατάξει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής
17.30, ΕΑΠ (Novasports), ΕΑ Πατρών - Παναθηναϊκός, Βαρθαλίτης, Μυλωνάκης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος
19.00, Ρέντη, Ολυμπιακός - Άρης, Μουλά, Ονόπας, Κομισάριος: Ιορδάνιδης
19.00, Ζηρίνειο, ΑΟ Κηφισιάς - ΓΣ Λαμία, Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας, Κομισάριος: Βασιλειάδης
19.00, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ - Ηρακλής, Θεμελής, Δεληκωστίδης, Κομισάριος: Κάλλης
20.00, Αλεξανδρούπολης (Novasports), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Φοίνικας Σύρου, Γεωργιάδης, Μπαντιανίδης, Κομισάριος: Λαδάς