Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σε ετοιμότητα για τις εκλογές η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου


Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η διαδικασία ετοιμασίας των εκλογικών σάκων της εκλογικής περιφέρειας του νομού Έβρου για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Σήμερα ξεκίνησε η μεταφορά τους στους Δήμους, από όπου θα γίνει η παραλαβή από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Φέτος στον Έβρο τα εκλογικά τμήματα είναι 360, ενώ υπάρχει και ένα ετεροδημοτών στην Αλεξανδρούπολη.
Το εκλογικό σώμα του Έβρου αριθμεί 164.743, εκ των οποίων 83.060 είναι γυναίκες και 81.683 άνδρες. Οι νέοι εκλογείς που θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά αριθμούν 1.799, εκ των οποίων 858 είναι γυναίκες και 941 άνδρες.
Τα κόμματα που σχημάτισαν υποψήφιο συνδυασμό για τον Έβρο  ανέρχονται σε 24.
Έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες ούτως ώστε οι εκπρόσωποι των κομμάτων να έχουν τη δυνατότητα σε συγκεκριμένο χώρο (5ος όροφος, γραφείο 5) να παρακολουθούν απευθείας τη μετάδοση των αποτελεσμάτων τη στιγμή της καταχώρησης τους, όπως και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στο χώρο του Γραφείου Τύπου (5ος όροφος, γραφείο 1). Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τα δύο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, κατόπιν αιτήματός τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Γραφείου Τύπου 25513-50450/-1/-2, στο φαξ 25513-50435, και στο e-mail info@nomevrou.gr .Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία του εκλογικού σώματος ανά νομό για όλη τη χώρα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr ακολουθώντας τη διαδρομή Εισαγωγή τον ιστοχώρο - Εκλογές – Εκλογικοί Κατάλογοι και Εκλογικό Σώμα – Εκλογικοί Κατάλογοι Ελλήνων Πολιτών – Δύναμη Εκλογικού Σώματος 2012.
Μπορείτε να δείτε όλα τα ψηφοδέλτια στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου πατώντας στην αρχική σελίδα, δεξιά, το εικονίδιο με την ένδειξη «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012», επιλέγοντας «Ψηφοδέλτια Νομού Έβρου». Τη βραδιά των εκλογών μπορείτε να παρακολουθείτε απευθείας τη ροή των αποτελεσμάτων από την ιστοσελίδα επιλέγοντας στην αρχική σελίδα, δεξιά, το εικονίδιο με την ένδειξη «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 εν εξελίξει» που θα εμφανιστεί μετά το πέρας της ψηφοφορίας.