Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πυροβόλησε αδέσποτο κουτάβι μπροστά στα μάτια δύο παιδιών!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ


Της Κικής Ηπειρώτου

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και οι φιλόζωοι ανά την υφήλιο εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τον κόσμο για τα δικαιώματα των ζώων, την ανάγκη προστασίας τους και τις δράσεις των κατά τόπους φιλοζωικών σωματείων. Για ορισμένους, βεβαίως, κάθε μέρα του χρόνου μπορεί να γίνει (και γίνεται, σε αρκετές περιπτώσεις) παγκόσμια ημέρα ΚΑΤΑ των ζώων. Δεν είναι λίγα, δυστυχώς, τα περιστατικά βίας, πολλές φορές με μοιραία κατάληξη, για τα άτυχα ζώα και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Έτσι έγινε κι αυτή τη φορά, σε γειτονιά της Αλεξανδρούπολης, όταν, μπροστά στα έντρομα μάτια δύο μικρών παιδιών, κάποιος ασυνείδητος, άρπαξε το όπλο του και πυροβόλησε αδέσποτο κουτάβι, με το οποίο έπαιζαν τα παιδιά!

Παρά το γεγονός ότι εκλήθη η αστυνομία και το συμβάν αποτελεί ποινικό αδίκημα, κανείς δεν ενόχλησε αρχικά τον φερόμενο ως δράστη, όπως κατήγγειλλε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κιβωτός Θεόδωρος Ράπτης στον Δημήτριο Κολιό και τον ραδιοφωνικό σταθμό Μaximum χθες το πρωί. Τελικώς, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ηλικιωμένου και από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.
Αυτό που επισημαίνουν οι φιλόζωοι της περιοχής μας, οι οποίοι καθημερινά δίνουν εθελοντικά έναν μεγάλο αγώνα για την προστασία των αδέσποτων ζώων, είναι ότι τέτοια περιστατικά, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μένουν ατιμώρητα. Θα πρέπει να επιβάλλεται ο νόμος άμεσα και χωρίς περιστροφές.
Να σημειωθεί ότι το κουταβάκι, μόλις 4,5 μηνών, το οποίο έχασε πρόσφατα τη μητέρα του, είναι εκτός κινδύνου, καθώς η σφαίρα δεν πείραξε κάποιο από τα ζωτικά του όργανα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ