Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μουστακίδης: "Στόχος ο τελικός του Λιγκ Καπ και βλέπουμε ..."

Δεκαεπτά χρόνια μετά την παρουσία του στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο ΣΕΦ όπου ως παίκτης του Ολυμπιακού κατέκτησε το μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο στην καριέρα του, ο Σάκης Μουστακίδης ως προπονητής πλέον ετοιμάζεται να οδηγήσει την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο φάιναλ-4 του League Cup «Νίκος Σαμαράς». Τι σχέση μπορεί να έχουν οι δύο διοργανώσεις; «Καμία εκ πρώτης όψεως, αλλά η ψυχολογική προετοιμασία είναι η ίδια...», λέει ο Σάκης Μουστακίδης
και εξηγεί: «Οι αγώνες αυτοί έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρώτα απ΄ όλα για να διακριθείς πρέπει να δώσεις δύο αγώνες σε 24 ώρες. Μετά πρέπει να αντιμετωπίσεις το εγχείρημα στιγμή με τη στιγμή και ώρα με την ώρα γιατί αλλιώς φορτώνεσαι με άγχος και πίεση. Η ομάδα του Εθνικού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ένα φάιναλ-4 οποιασδήποτε διοργάνωσης. Ζει πρωτόγνωρες στιγμές και αυτή η διοργάνωση θα είναι μια καλή εμπειρία για όλους στην ομάδα».
Όπως λέει ο Μουστακίδης σε ένα φάιναλ-4 κανείς δε μπορεί να μιλήσει για φαβορί: «Σε ένα φάιναλ-4 δεν υπάρχουν φαβορί. Κερδίζεις και προχωράς, χάνεις και φεύγεις. Ευνοούνται οι ομάδες με θετική ψυχολογία που δεν έχουν άγχος και πίεση. Μια από αυτές είμαστε κι εμείς. Ο νους μας είναι στο πρωτάθλημα αλλά θέλουμε να χαρούμε τη συμμετοχή μας στο League Cup που είναι αφιερωμένο στο Νίκο Σαμαρά. Περάσαμε και περνάμε δύσκολα με την απώλεια του όλοι στον Έβρο».
Σχετικά με την Κηφισιά που θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό ο Μουστακίδης είπε: «Δεν έχει τη δυναμική του Ολυμπιακού αλλά είναι ομάδα που εάν της δώσεις χώρο θα σε κερδίσει. Σημασία έχει η νοοτροπία των δικών μου παικτών. Δεν κρύβω πως αυτή τη στιγμή ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στον τελικό και μετά βλέπουμε...».