Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Έτοιμος ο Εθνικός για το ματς της χρονιάς

Το ματς της χρονιάς για τον Εθνικό διεξάγεται αύριο στις 5 το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη. Στο πρώτο τηλεοπτικό ματς της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague (16/3, 17.00, Novasports-3) ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχτεί τον Παμβοχαϊκό. Οι προπονητές των δύο ομάδων χαρακτήρισαν την αναμέτρηση «τελικό» καθώς θα κρίνει την οριστική παρουσία των δύο ομάδων στην 4αδα και κατά μεγάλο ποσοστό και τη 2η θέση στην κανονική περίοδο.
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην έδρα του έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στις 24 Νοεμβρίου. Από τότε είναι αήττητος στον Έβρο και θέλει να συνεχίσει το σερί του σημειώνοντας την 15η νίκη στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και τα σενάρια είναι πολλά. Ο Εθνικός με τρίποντο περνάει στη 2η θέση, ενώ εάν νικήσει 3-1 σετ θα ισοφαρίσει το σκορ του Βραχατίου και θα μετρήσουν οι πόντοι.

«Ματς της χρονιάς»

Αγωνιστικά προβλήματα δεν έχει ο Εθνικός, ο Κουμεντάκης έβγαλε όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων και ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Για την ομάδα μου είναι το ματς της χρονιάς. Με νίκη κλειδώνουμε την 4αδα και ίσως δημιουργηθούν προϋποθέσεις και για την 2η θέση. Είναι σαν τελικός. Θέλουμε να κρατήσουμε το αήττητο στην έδρα μας με εξαίρεση την ήττα από τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ματς ψυχολογίας πρωτίστως και τακτικής σε μπλοκ – άμυνα. Οι δύο ομάδες έχουν πολλά κοινά σημεία αλλά έχουν και αδυναμίες Περιμένουμε πολύ κόσμο να μας ενισχύσει κι ελπίζω να τους δώσουμε χαρά. Ο Παμβοχαϊκός έχει δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες που ξέρουν από δύσκολους αγώνες και διαχειρίζονται καλά την πίεση».

Ευχαριστημένος και με 3-2

Ο Παμβοχαϊκός είναι πανέτοιμος και όλοι παίκτες ετοιμοπόλεμοι. Με τρίποντο κλειδώνει την 2η θέση, αλλά ο προπονητής του Νίκος Ζαλμάς είναι ευχαριστημένος και με 3-2 διότι η διαφορά θα ανοίξει στο +3 οπότε ο Παμβοχαϊκός και με ήττα από τον Φοίνικα την τελευταία αγωνιστική θα είναι σίγουρα δεύτερος.

«Οι τελικοί ξεκίνησαν...»

«Οι τελικοί ξεκίνησαν... Είμαστε έτοιμοι και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είχαμε πολύ καλή εβδομάδα και περιμένω να βγάλουμε στο γήπεδο το καλό μας πρόσωπο. Είμαι ευχαριστημένος και με 3-2. Κλειδώνουμε οριστικά την 2η θέση. Μας περιμένει δύσκολη δοκιμασία. Ο Εθνικός είναι ομάδα έδρας, είναι σκληρή ομάδα κι αυτό μας δυσκολεύει. Είναι πολύ σημαντικό που η NOVA δείχνει αυτό το ματς γιατί μάχονται δύο ομάδες της περιφέρειας σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Αήττητος ο Παμβοχαϊκός
Τρεις αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παμβοχαϊκού με την ομάδα του Βραχατίου να έχει ισάριθμες νίκες.


Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-13
Πρόγραμμα 21ης αγωνιστικής
Σάββατο 16/3/2013
Ρέντη 16.00
 Ολυμπιακός – Ηρακλής
Διαιτητές: Κουτσούλας, Καραμπέτσος.
Αλεξανδρούπολης 17.00 (Novasports-3)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μπαντιανίδης. Παρατηρητή: Μιχελινάκης. Επόπτες: Κούτκας, Παπαχρήστος. Γραμματεία: Παπαχρήστου
Μίλωνα 18.00
 Μίλωνας - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Μουλά Λ., Ονόπας
Σύρου 19.00
Φοίνικας Σύρου - ΓΣ Λαμία:
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης.
Μίκρας 19.00 Άρης - Παναθηναϊκός:
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Σιμίδης. Παρατηρητής: Λαδάς.
Καθαρά Δευτέρα 18/3/2013
Αιγινίου 18.00 (Novasports-3):
Νίκη Αιγινίου - ΑΟ Κηφισιάς
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής.