«Γεύσεις με ταυτότητα και ιστορία», προϊόντα του Βορείου Έβρου και των ανθρώπων του, κεράσματα από καρδιάς, θα απολαύσουν οι επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ «Θράκης Γεύσεις», στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στον Πευκώνα της Νέας Ορεστιάδας.
Κρασιά, γαλακτοκομικά, αναψυκτικά, ούζο, καβουρμάς, τραχανάς, σπαράγγια αλλά και σκόρδα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες από τις επιχειρήσεις του Βορείου Έβρου, οι οποίες θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον Πευκώνα της Ορεστιάδας.
Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αλλά και
στους επαγγελματίες, με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο
και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας της Θράκης,
γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας, ενός τόπου με
αστείρευτο γαστρονομικό πλούτο.
H συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι δωρεάν και ο κατάλογος
των συμμετεχόντων θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τη Δευτέρα 13 Μαΐου, όσοι
επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παρακάτω στοιχεία,
τηλ.2552022763 φαξ 2552023826, e-mail eebop@otenet.gr.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές
παράλληλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλη.
«Όλοι μαζί», επεσήμανε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών
Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, Χρύσα Μανουηλίδου, «θα συμβάλλουμε στη διάδοση των
τοπικών προϊόντων και θα δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής μας
οικονομίας. Η Θράκη είναι τόπος ευλογημένος και παράγει προϊόντα υψηλής
ποιότητας, τα οποία αν εμείς δεν διαφημίσουμε, δεν θα αποκτήσουν ποτέ την
υπεραξία που πραγματικά τους αξίζει. Ελπίζουμε ότι με την εκδήλωσή μας
αυτή, βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια για την ανάδειξη των
τοπικών προϊόντων, όπως επίσης και των επιχειρήσεων που τα παράγουν, που στην
πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες μονάδες, αλλά και γενικότερα στην προβολή
του τόπου μας».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας
& Περιφέρειας, Πασχάλης Σταυρίδης, δήλωσε ότι «εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να
ζητάμε με επιμονή τα τοπικά προϊόντα, οι δικές μας επιχειρήσεις θα πρέπει να τα
εντάξουν πρώτες στο μενού τους και να τα τοποθετήσουν στα ράφια τους».
Κατά
τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις,
μεταξύ των οποίων:
·
Ημερίδα με θέμα την ανάδειξη της τοπικής
γαστρονομίας
·
Τα "Ζυμώματα", από τον Γυναικείο
Συνεταιρισμό Τριγώνου Έβρου "Η ΓΑΙΑ", με τη συμμετοχή παιδιών του
δημοτικού σχολείου
·
Παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό θρακιώτικο πρωινό
με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα
·
Θεατρικά δρώμενα από την θεατρική ομάδα.
·
Μουσική και χορός