Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου στην Art Gallery

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου του 2013 θα εγκαινιαστεί στην ART GALLERY της Αθανασίας Πεφτουλίδη η έκθεση έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου με τον τίτλο: «ΕΝ ΥΔΑΣΙ».
Με τη νέα δουλειά του ο Κωνσταντίνος Ράμμος επιχειρεί με πρωτότυπες μεγάλες συνθέσεις ένα ζωγραφικό διάλογο ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα και το υγρό στοιχείο . Πρόκειται για εικόνες φωτός που πραγματοποιούνται με καταιγισμό χρωμάτων, ευφάνταστους συνδυασμούς και λεπτή εικαστική προσέγγιση.
Τα ανθρώπινα σώματα μετεωρίζονται, βυθίζονται και άλλοτε αναδύονται από το νερό, μέσα από τις διαθλάσεις του φωτός, των χρωμάτων και των σχημάτων.
Όπως εύστοχα επισημαίνει η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά ο Κωνσταντίνος Ράμμος από τα πρώτα του ήδη έργα, παρουσίασε τον προβληματισμό του γύρω από την χωροπλαστική κίνηση της μορφής.
Τα σώματα των λουομένων του, βουτούν στα νερά, μέσα από μια ποικιλία εντάσεων και μετατονισμών που φανερώνει η δυναμική φορά και ο τρόπος της κίνησης τους. Χωρίς η φόρμα να διαλύεται και να εξαφανίζει τα αναγνωριστικά της χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Ράμμος με εξπρεσιονιστική τόλμη και μετεμπρεσιονιστική κατανομή του χρωματικού πεδίου, δημιουργεί έμμεσες αναφορές σχετικά με την αναγέννηση, με τον μανιερισμό και τον κόσμο του μπαρόκ. Μεταφέροντας το μύθο του Ίκαρου και της πτώσεις του στη σημερινή πραγματικότητα.
Ο Κωνσταντίνος Ράμμος γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Έχει πραγματοποιήσει ως τώρα 25 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 100 ομαδικές. Έχει συμμετάσχει και σε αρκετές επίσημες ομαδικές παρουσιάσεις της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής στη Γαλλία, Πολωνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Ελβετία, Βέλγιο, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 18 Αυγούστου 2013
Ανοικτά  Δευτέρα  έως Παρασκευή 10.00-14.00 & 19.00 - 22.00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά.
ART GALLERY Αθανασία Πεφτουλίδη   Σκρα 2- 4 Αλεξανδρούπολη
Τηλ: 2551081220