Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Διακοπές ναι, αλλά με το σταγονόμετρο για τους Εβρίτες

Της Κικής Ηπειρώτου

Έπρεπε να φτάσουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού για να ξεκινήσει δειλά-δειλά η κίνηση στα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Έβρου. Με τα μειωμένα εισοδήματα, την ανεργία και τις προβλέψεις ότι φέτος 7 στους 10 δεν θα κάνουν διακοπές, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα από τους καταναλωτές είναι απροσδόκητο και θετικό, σίγουρα όμως δεν μπορεί να καλύψει τη μειωμένη κίνηση στην τουριστική αγορά όλο τον υπόλοιπο χρόνο.
Ωστόσο, στην περίπτωση του Έβρου, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από κόσμο που έχει επιδοθεί σε έρευνα αγοράς, προκειμένου να βρει απάντηση στον γρίφο των οικονομικών διακοπών.
Τα τουριστικά γραφεία της περιοχής έχουν οικονομικά πακέτα για κάθε γούστο, συγκρατώντας τις τιμές, δίχως να θυσιάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο συγκεντρώνει το εκδρομικό πακέτο της απευθείας πτήσης από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την πόλη του Φωτός, το Παρίσι.
«Πρόκειται για δύο εκδρομές που θα γίνουν από 8 έως 15 Αυγούστου και από 15 ως 22 Αυγούστου. Το κόστος του πακέτου που εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια περιλαμβάνει και τη διαμονή σε ξενοδοχείο, ανέρχεται σε 598 ευρώ. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για αυτή την εκδρομή γιατί πραγματικά είναι μεγάλη ευκαιρία, και μάλιστα χωρίς την ταλαιπωρία δύο και τριών πτήσεων τη μέρα», αναφέρει μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» η ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου «Λέων Τουρς», μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου HATTA και αντιπρόεδρος των τουριστικών γραφείων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κα Λίτσα Καραμπατζάκη.
Παράλληλα, σημαντικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και κάποιοι νησιωτικοί προορισμοί με τα νησιά των Σποράδων να βρίσκονται φέτος στην κορυφή της ζήτησης. Αυτό που επίσης προτιμούν διαχρονικά οι Εβρίτες είναι η Λευκάδα, κυρίως επειδή δεν χρειάζεται ακτοπλοϊκή πρόσβαση, αλλά και ο νέος πολύ δημοφιλής προορισμός, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την κα Καραμπατζάκη, «είναι διαρκώς λιγότερος ο κόσμος που έχει τη δυνατότητα να πάει διακοπές, γι’ αυτό κι από το να μην πάει καθόλου, επιλέγει τους πλέον οικονομικότερους προορισμούς, κι όχι πλέον για 6 και 7 αλλά για 3 και 4 διανυκτερεύσεις».
Να σημειωθεί ακόμη πως καταβάλλονται προσπάθειες για διοργάνωση εκδρομής στην Αγία Πετρούπολη, περί τα τέλη Αυγούστου, ώστε οι Εβρίτες να εκμεταλλευτούν και αυτή τη σύνδεση του αεροδρομίου μας με τη ρωσική πόλη. 

Από την εφημ. ΓΝΩΜΗ