Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αναβιώνει η "Γιορτή Κρασιού" στην Αλεξανδρούπολη

Μετά από 25 χρόνια απουσίας η «Γιορτή Κρασιού 2013» θα αναβιώσει στην Αλεξανδρούπολη από την Δευτέρα 29 Ιουλίου έως την Κυριακή 4 Αυγούστου. Εφτά μέρες κεφιού, γλεντιού, χορού και διασκέδασης θα επιδιώξουν να προσφέρουν στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής ο ∆ήµος Αλεξανδρούπολης και η Τουριστική Ιαµατική Επιχείρησή του σε συνεργασία µε την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου. Η Γιορτή θα ξεκινήσει µε εναρκτήρια πομπή, από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης και θα καταλήξει στο χώρο της Γιορτής (ΕΟΤ), για την επίσημη έναρξη.
Μπροστά θα πηγαίνουν το άρμα µε τον ∆ιόνυσο και θα ακολουθούν κλόουν, ξυλοπόδαροι καθώς και τοπικοί Σύλλογοι.Καθημερινά στο χώρο της Γιορτής,  από τις 20:30 και μέχρι τις 21:00 περίπου, θα παρουσιάζονται πολιτιστικά δρώμενα των συλλόγων, όπως π.χ. θέατρο, ζωγραφική, γελοιογραφία, έκθεση φωτογραφίας, κ.λ.π. Η θεματολογία των δρώμενων θα είναι κοντά στο θέμα της Γιορτής.           
Από τις 21:00 ως και τις 21:30 περίπου, θα παρουσιάζονται τα χορευτικά των συλλόγων που δήλωσαν συμμετοχή. Μετά, η ορχήστρα θα συνεχίσει να παίζει παραδοσιακή μουσική για να χορέψει το κοινό.
Κατά τη διάρκεια του 7ημέρου, κάθε πολιτιστικός φορέας θα έχει περίπτερο, στο οποίο θα εγκαταστήσει δική του ψησταριά και θα πουλάει σε προκαθορισμένη χαμηλή τιμή σουβλάκια για το κοινό.
“Η νέα Γιορτή Κρασιού θα έχει περισσότερο πολιτιστικό χρώμα από την παλιά που σταμάτησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 80.
Αισιοδοξούμε ότι θα καθιερωθεί ως ένας θεσμός με πολιτιστικά ,αλλά και τουριστικά οφέλη τόσο για την περιοχή όσο και για τους συμπατριώτες μας” δηλώνουν οι άνθρωποι της ΕΠΟΦΕ.
Η είσοδος θα είναι 2 ευρώ.