Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο περιφερόμενος θίασος των χρυσωρυχείων έκανε στάση στην Αλεξανδρούπολη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με τους ξαφνικά ερωτευμένους με τον χρυσό να βάζουν σε πλήρη λειτουργία τους μηχανισμούς του παρακράτους και να τραμπουκίζουν τον Δήμαρχο και όσους παραβρέθηκαν στη συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Έβρου – Ροδόπης.
Ο περιφερόμενος θίασος των «υπερασπιστών» του χρυσού από τις Σάπες Ροδόπης, που
αναζητούν μία ηλιαχτίδα ανάπτυξης, παρά τα όσα του προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση Σαμαρά, έφτασε στο δημοτικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία έντασης, καθώς μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνεδρίασης, ξεκίνησαν οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί, οι απειλές τόσο προς τον Δήμαρχο, όσο και προς τους συνεργάτες του.
Βέβαια ο όχλος δεν λειτουργεί ποτέ μόνος, αλλά από κάπου καθοδηγείται! Έτσι, οι γνωστοί – άγνωστοι (ατιμάζουν και τον όρο) επίσημοι και ανεπίσημοι μισθοφόροι «υπερασπιστές» του χρυσού, είτε από διπλανά καφέ με το χώρο του Δημαρχείου, είτε μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, έκαναν καλά την δουλειά τους, αλλά να μην ξεχνάνε πως είναι οι ηθικοί αυτουργοί των συγκεκριμένων γεγονότων, καθώς και της βεντέτας, που όπως φαίνεται ανοίγει...
Ας συνειδητοποιήσουν πως η αντίσταση της τοπικής κοινωνίας δεν εξαγοράζεται και τοπική κοινωνία δεν είναι ένας – δύο άνθρωποι που βρήκαν αποκούμπι σ' αυτούς. Ο αγώνας του Θρακιώτικου λαού κατά των επενδύσεων χρυσού στην περιοχή συνεχίζεται πιο δυναμικός, πιο αισιόδοξος!
Νίκος Βαβατσικλής
inpost.gr