Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πανσέληνος στην Μεσημβρία με Δάρρα και Παπαδημητρίου

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στον μαγικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης (στην Μεσημβρία του Δήμου Αλεξανδρούπολης), ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντά επί σκηνής την ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα στη μουσική παράσταση: «Πανσέληνος. Λουλούδι στη φωτιά», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανσελήνου του Αυγούστου.
Ο συνθέτης αγαπήθηκε από το κοινό για τα τραγούδια του σε μελοποιημένη ποίηση που έντυσαν μερικές από τις πιο ξεχωριστές τηλεοπτικές σειρές, αλλά και για δίσκους που έχουν γίνει σημεία αναφοράς στη νεότερη δισκογραφία.
Η Φωτεινή Δάρρα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού, μέσα από την αλήθεια της ερμηνείας της και το ευρύ ρεπερτόριό της. Η συνάντηση τους υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά.
Οι δυο καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ειδικά για το χώρο και τη βραδιά αυτή. Τραγούδια από την κοινή τους πορεία μέχρι σήμερα θα παρουσιαστούν στο πρώτο μέρος με τη συνοδεία ορχήστρας. Δεν θα λείψουν οι στιγμές πιάνο-φωνή, όπου ο συνθέτης και η ερμηνεύτρια θα δώσουν στους ακροατές την ευκαιρία να απολαύσουν τα τραγούδια τους όπως ήταν πριν την επαφή τους με το ευρύ κοινό.
Τραγούδια όπως: "Στάλσιμο", "Φεύγα", "Τρέχει το νερό", "Το παράπονο", "Στα ίδια μέρη", αλλά και το καινούργιο "Παρασκευή Μεγάλη", είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν σ’ αυτό το μέρος της βραδιάς.
Στο δεύτερο μέρος, η Φωτεινή Δάρρα με την ορχήστρα της, τραγουδά επιτυχίες που αγαπήσαμε με τη δική της σφραγίδα όπως:"Αν είναι η αγάπη αμαρτία", "Συ μου χάραξες πορεία", "Θα κλείσω τα μάτια", αλλά και τα "The show mustgoon"," I will always love you" κ.α.
Στο τέλος οι δυο τους, με τη συνοδεία της ορχήστρας, κλείνουν τη βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια,διασκευασμένα ειδικά για την παράσταση.
Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου και είναι συνδιοργάνωση της ΙΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Π.Ε Έβρου.
 Η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.