Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ημέρα γιορτής, αγώνας ορόσημο

Του Γιώργου Πανταζίδη

Το όνειρο γίνεται και πάλι πραγματικότητα. Το σύνθημα των παιδικών μας χρόνων «Εθνικάρα ζούμε, Ευρώπη να σε δούμε» παίρνει σάρκα και οστά.
Σήμερα (8μμ) το κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης φορά τα γιορτινά του (όσο μπορεί κανείς να το πει αυτό) για να υποδεχθεί υψηλούς προσκεκλημένους.
Τους πανίσχυρους, εκ των φαβορί γα την κατάκτηση του CEV Cup , και μέχρι πριν δυο χρόνια πρωταγωνιστές στο Τσάμπιονς Λιγκ Πολωνούς της Σκρα Μπελσάτοφ.
Μια ομάδα που με βάση το μπάτζετ, το ρόστερ και βέβαια το 3-1 του πρώτου αγώνα έρχεται ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Παρόλα αυτά, στον αθλητισμό τίποτα δε μπορείς να αποκλείσεις από πριν.
Ο Εθνικός θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει τον αγώνα ρεβάνς στο χρυσό σετ και βέβαια επικράτησε με οποιοδήποτε σκορ σε αυτό. Κατι που φαντάζει και είναι δύσκολο. Και αν τελικά δεν τα καταφέρει, δεν τρέχει και τίποτα.
Η γιορτή δεν θα χαλάσει. Γιατί αυτός ο αγώνας του Εθνικού κόντρα στην Σκρα πρέπει να είναι και θα είναι μια γιορτή. Γιορτή και ημέρα χαράς για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης, μια ημέρα που θα μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Και ο κόσμος από την πλευρά του αναμένεται να κατακλείσει το κλειστό γυμναστήριο και να δώσει τη δική του πινελιά. Να αποθεώσει τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη και να δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα όπως αυτή αρμόζει σε ευρωπαϊκό αγώνα στο γήπεδο του Εθνικού.
Οι φίλαθλοι της περιοχής περιμένουν με μεγάλη αγωνία και ανυπομονησία το παιχνίδι αυτό και ήδη η ζήτηση των εισιτηρίων είναι μεγάλη. Όλα δείχνουν το γήπεδό μας θα ζήσει μεγάλες πιένες το βράδυ της Τετάρτης και θα έχει τέτοια εικόνα αλλά και πληρότητα που σπάνια θα θυμόμαστε.
Αγωνιστικά η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση., μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ο Εθνικός συνεχίζει ακάθεκτος