Η Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «ΤΣΙΠΟΥΡΟ παραγωγή, ποιότητα, προοπτική», στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA (αίθουσα Σαμοθράκη) την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 (ώρες 10:00 - 15:00).
10:30 Έναρξη ημερίδας, χαιρετισμοί, ανακοινώσεις
A' Ενότητα
11:00 Τσίπουρο: Μια ιστορική αναδρομή.
κ. Σταύρος Μίχας, συν/χος χημικός Γ.Χ.Κ, π. Πρ/νος Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσ/νικης.
11:20 Παραγωγική διαδικασία, ποιοτικά χαρακτηριστικά τσίπουρου - Προοπτικές.
Δρ. Παπράς Αστέριος, χημικός – οινολόγος, π. Διευθυντής Αγροτικού Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου.
11:40 Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιμέρους χωρών σε ποτά ανάλογα του τσίπουρου (spirit drinks)
κ. Γεωργόπουλος Θεόδωρος, νομικός-δικηγόρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ρένς (ΓΑΛΛΙΑ) επί αμπελοοινικών θεμάτων.
12:00 – 12:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (καφές)
Β' Ενότητα
12:20 Νομοθετικό πλαίσιο για το τσίπουρο, ως γεωγραφική ένδειξη, υπέρ της Ελλάδος.κ. Αλεξάνδρα Σκορδάκη (Δρ), χημικός Γ.Χ.Κ.
12:40 Διασφάλιση υγείας καταναλωτών στην παραγωγική διαδικασία του τσίπουρου.
κ. Παναγιώτης Τσέτουρας, γεωπόνος – οινολόγος.
13:00 Παρεμβάσεις, τοποθετήσεις, ερωτήσεις συνέδρων
14:00 Απαντήσεις, συμπεράσματα, κλείσιμο ημερίδας
14:30 - 15:00 Γευσιγνωσία τσίπουρου.
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας:
10:00 - 10:30 Εγγραφή συνέδρων10:30 Έναρξη ημερίδας, χαιρετισμοί, ανακοινώσεις
A' Ενότητα
11:00 Τσίπουρο: Μια ιστορική αναδρομή.
κ. Σταύρος Μίχας, συν/χος χημικός Γ.Χ.Κ, π. Πρ/νος Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσ/νικης.
11:20 Παραγωγική διαδικασία, ποιοτικά χαρακτηριστικά τσίπουρου - Προοπτικές.
Δρ. Παπράς Αστέριος, χημικός – οινολόγος, π. Διευθυντής Αγροτικού Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου.
11:40 Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιμέρους χωρών σε ποτά ανάλογα του τσίπουρου (spirit drinks)
κ. Γεωργόπουλος Θεόδωρος, νομικός-δικηγόρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ρένς (ΓΑΛΛΙΑ) επί αμπελοοινικών θεμάτων.
12:00 – 12:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (καφές)
Β' Ενότητα
12:20 Νομοθετικό πλαίσιο για το τσίπουρο, ως γεωγραφική ένδειξη, υπέρ της Ελλάδος.κ. Αλεξάνδρα Σκορδάκη (Δρ), χημικός Γ.Χ.Κ.
12:40 Διασφάλιση υγείας καταναλωτών στην παραγωγική διαδικασία του τσίπουρου.
κ. Παναγιώτης Τσέτουρας, γεωπόνος – οινολόγος.
13:00 Παρεμβάσεις, τοποθετήσεις, ερωτήσεις συνέδρων
14:00 Απαντήσεις, συμπεράσματα, κλείσιμο ημερίδας
14:30 - 15:00 Γευσιγνωσία τσίπουρου.