Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σε ρυθμούς Αιγινίου και Λευκορώσων πλέον ο Εθνικός

Του Γιώργου Πανταζίδη

Το ντέρμπι κορυφής στη Σύρο κόντρα στον Φοίνικα αποτελεί παρελθόν για τον Εθνικό που αν και γνώρισε την πρώτη του ήττα παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας τη στιγμή που οδεύουμε στο τέλος του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Βόλει Λιγκ. Επόμενος αντίπαλος η Νίκη Αιγινίου στην Αλεξανδρούπολη. Φαινομενικά εύκολο εμπόδιο που όμως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί γα να μην υπάρξουν απρόοπτα.
Ωστόσο, ήδη στον Έβρο αρχίζουν και κινούνται σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς για δεύτερη φορά τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ανακοινώθηκαν από την CEV η ώρα έναρξης αλλά και οι διαιτητές του πρώτου και του δεύτερου αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Λευκορωσική Κομουνανλικ Γκρόντνο για το τρίτο γύρο του Challenge Cup.
 Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την άλλη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο "Μιχάλης Παρασκευόπουλος". Ως ώρα έναρξης ορίστηκε η εβδόμη βραδινή (11/12. 19:00), δηλαδή μία ώρα νωρίτερα σε σχέση με το παιχνίδι με την Σκρα Μπελχάτοφ που είχε αρχίσει στις οκτώ. Το παιχνίδι θα διευθύνουν ο βέλγος Ροσινό και ο βούλγαρος Στόγιαν Μπάρεφ. Ο επαναληπτικό αγώνας ορίστηκε για την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης στις 6μμ. Διαιτητές σε αυτό το ματς ως διαιτητές ορίστηκαν ο σουηδός Γιόχαν Μάγκννουσον και ο Φιλανδός Αρτο Πίτκανεν.
Να θυμίσουμε ότι ο Εθνικός είχε αιτηθεί προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του βόλεϊ αλλά και προς τους Λευκορώσους, αφενός να διεξαχθούν και οι δυο αγώνες στην Αλεξανδρούπολη μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών (με τους ΕΒρίτες να καλύπτουν το κόστος φιλοξενίας), πράγμα που όπως ενημέρωσε η CEV δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση των διοργανώσεων και αφετέρου να γίνει το πρώτο παιχνίδι εκτός και το δεύτερο στην έδρα του Εθνικού. Αυτό, η αλλαγή έδρας στη σειρά αγώνων δηλαδή, δεν έγινε δεκτό από τους αντιπάλους μας.
Το πρόγραμμα της ομάδας του Έβρου για το επόμενο διάστημα είναι σκέτος Γολγοθάς. Και μάλιστα, καλείται να δώσει (πέρα από τη Σύρο, που ο αγώνας αυτός αποτελεί παρελθόν) δυο μεγάλα ντέρμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα, με Κηφισιά εκτός και με Ολυμπιακό εντός, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν την θέση της με το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά και ενδιάμεσα, δυο ευρωπαϊκούς αγώνες, ο ένας στο μακρινό και άγνωστο Γκρόντνο της Λευκορωσίας.