Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Από χαλαρή προπόνηση, αγχωτική επικράτηση … Συμβαίνουν κι αυτά …

Του Γιώργου Πανταζίδη

Μια φαινομενικά εύκολη νίκη που ερχόταν σαν σε προπόνηση μέσα σε … μια ώρα και κάτι ψιλά … μεταβλήθηκε σε αγχωτική επικράτηση με 3-2 σετ και απώλεια ενός βαθμού… Ο λόγος για τον Σαββατιάτικο αγώνα του Εθνικού με τον Άρη στην Αλεξανδρούπολη για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Βόλει Λιγκ.
Οι Εβρίτες πρωτοπόροι της Βόλει Λιγκ , παρουσιάστηκαν σοβαροί αγωνιστικοί και δυναμικοί, κάνοντας τον Άρη να φαίνεται με … ομάδα σχολικού. Τα μπλοκ έπεφταν «βροχή», οι «ρουκέτες» από το σερβίς τρόμαζαν την αντίπαλη υποδοχή και ο Νίκολα Μιγιαήλοβιτς ήταν ασταμάτητος. Αποτέλεσμα; Τα δυο πρώτα σετ ήταν παιχνιδάκια για τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη που με κεκτημένη ταχύτητα έφτασαν να προηγούνται στο τρίτο με 12-4, 18-12 και 21-15.
Το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Ο κόσμος ετοιμαζόταν για την αποχώρηση, ο προπονητής του Εθνικού άρχισε να αντικαθιστά τους βασικούς για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες από τον πάγκο. Και κάπου εκεί… Τα πάντα άλλαξαν. Ο Άρης στάθηκε τυχερός, ο Εθνικός δεν τελείωσε επιθέσεις, μετά από θρίλερ που κρίθηκε στο 31-29 οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης μείωσαν και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Ο εκνευρισμός στους γηπεδούχους ήταν έκδηλος κάτι που φάνηκε και στο 4ο σετ. Τελικά έπρεπε να φτάσουν στο 5ο για να σφραγίσουν τη νίκη και να μείνουν με την πίκρα ότι ο Άρης είναι η ομάδα που τους έχει στερήσει δυο βαθμούς φέτος.
Συμβαίνουν όμως κι αυτά… Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα. Και ίσως να χρειαζόταν και αυτή η εξέλιξη, για να γίνει μάθημα για τις επόμενες δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως δήλωσε και ο σέρβος ακραίος του Εθνικού. Η χαλαρή προπόνηση έγινε … σφιχτή και αυτό ίσως βοηθήσει ενόψει του δύσκολου και πολύ σημαντικού ραντεβού της Τετάρτης κόντρα στην Βελγική Λένικ για τους 16 του Τσάλεντζ Καπ που θα γίνει στην πρωτεύουσα του Έβρου.