Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δεκτό το αίτημα Λασκαράκη για σύγκλιση ΔΣ για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Δεκτή έγινε η πρόταση αίτημα που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, στο Δήμαρχο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ζητώντας την επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜΘ .
Όπως αναφέρει η πρόσκληση του ΔΣ, "καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή 10/01/2014 στις 18:00 να προσέλθουν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση, λόγω της ανάγκης έγκαιρης κατάθεσης στην Περιφέρεια των προτάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί της μελέτης αναθεώρησης του Περιφερειακού πλαισίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το παρακάτω θέμα: “Προτάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί της μελέτης αναθεώρησης του περιφερειακού πλαισίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)”.
Στην επιστολή ο κ. Λασκαράκης είχε αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως προφανώς γνωρίζετε, η Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, έθεσε σε διαβούλευση το Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας, μέσα στο πλαίσιο της σύνταξης του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου της Χώρας. Ζητήθηκε μάλιστα από τους Δήμους και τους φορείς της Περιφέρειας να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου.
Δυστυχώς καμία απολύτως ενημέρωση δεν είχαμε  ως δημοτικοί σύμβουλοι, για το πολύ σημαντικό αυτό στάδιο του σχεδιασμού, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής μας για τα επόμενα είκοσι τουλάχιστον χρόνια.
Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κατ’ εξοχήν όργανο δημοκρατικού  προγραμματισμού, είναι αδιανόητο να μη συνεδριάσει για να λάβει τις αποφάσεις του για τα ζητήματα που αφορούν τον χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου μας, ο οποίος αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» της περιφερειακής χωροταξίας  και λόγω της στρατηγικής του θέσης και λόγω των πλουτοπαραγωγικών πόρων και των υποδομών που διαθέτει στα ζητήματα των μεταφορών και των δικτύων.
Επειδή  ο κ. Δήμαρχος είναι απασχολημένος με τον συνδυασμό της παράταξής του  για τις επόμενες εκλογές,  σας καλώ, αναλογιζόμενος  τις ευθύνες μας απέναντι στις επόμενες γενιές, να συγκαλέσετε  επειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο, κινητοποιώντας παράλληλα όλο το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου, για την λήψη απόφασης επί του σπουδαίου αυτού ζητήματος».