Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμικές οι κινητοποιήσεις των αγροτών του βορείου Έβρου

Οι αγρότες ήταν οι πρωταγωνιστές τόσο την Κυριακή όσο και την Δευτέρα στον βόρειο Έβρο, δίνοντας τον τόνο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής. Το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες απέκλεισαν για μία ώρα περίπου την πρώην Αγροτική Τράπεζα και διαμαρτυρήθηκαν για τη μη ανανέωση των ανοιχτών δανείων από την τράπεζα Πειραιώς.
Όπως αναφέρει και η ΕΡΑ, στη διαμαρτυρία, στο πλαίσιο της οποίας οι αγρότες απέκλεισαν με αχυρόμπαλες την είσοδο της τράπεζας, συμμετείχε αντιπροσωπεία των καθηγητών της Β’ ΕΛΜΕ και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος του μπλόκου του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα περίπου το δρόμο και διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους οδηγούς , προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.
Το «παρών» στο μπλόκο έδωσαν καθηγητές και εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης.
Το βράδυ, το ίδιο αγροτικό μπλόκο επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στην οποία συμμετείχε ο Δημήτρης Παπατολίδης, περιφερειακός γραμματέας του κόμματος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Τρέλλης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου της παράταξης, Τάσος Βλισίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σταμάτης Γκατζίδης. Χαιρετισμό στους αγρότες απηύθυνε ο κ. Τρέλλης, δηλώνοντας την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των αγροτών.