Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μεγάλο Εβρίτικο χτύπημα στον «λευκό θάνατο»

Μία πολύ μεγάλη ποσότητα ηρωίνης κατάφεραν να εντοπίσουν αστυνομικοί του Έβρου. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη των λαθρεμπόρων. Συγκεκριμένα, πενήντα κιλά ηρωίνης που μετέφεραν έξι Βούλγαροι κατάσχεσαν το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου.
Τα ναρκωτικά μετέφεραν από την Τουρκία στη χώρα μας με βάρκα δυο Βούλγαροι, από τη παρέβρια περιοχή Πόρου και στη συνέχεια τα μεταφόρτωσαν σε δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα που τους περίμεναν και επέβαιναν άλλοι τέσσερις συμπατριώτες τους.
Οι συλληφθέντες είναι Βούλγαροι ηλικίας 45, 27, 27, 24, 23 και 21 ετών, οι οποίοι πέρασαν τα ναρκωτικά με βάρκα στην Ελλάδα και θα τα μετάφεραν με πολυτελή αυτοκίνητα στο εσωτερικό της χώρας.
Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί που παρακολουθούν τα σύνορα για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης εντόπισαν στην περιοχή των Φερών την Κυριακή δύο άτομα να μεταφέρουν με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα τέσσερα σακίδια, ενώ παράλληλα παρατήρησαν και δύο αυτοκίνητα με τέσσερις επιβάτες να τους περιμένουν στην ελληνική όχθη του Έβρου. Μόλις οι δύο ομάδες συναντήθηκαν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και εντόπισαν την πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.