Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μουστακίδης: «Τώρα αρχίζουμε»

Περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό του πρωταθλήματος και ξεκινούν ήδη την προετοιμασία τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία παραπάνω ξεκούρασης

Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης

Το μεγάλο θέμα συζήτησης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι η ιστορική επιτυχία του Εθνικού και η πρόκρισή του στον τελικό του πρωταθλήματος βόλει. Το καμάρι της πόλης θα διεκδικήσει τον τίτλο και θέλει να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα τον κατακτήσει, αφού σε προηγούμενες απόπειρες δεν υα κατάφεραν οι Ορεστιάδα, Σύρος και Παμβοχαϊκός.
Παρά την μεγάλη πρόκριση στους τελικούς, ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας πως η ομάδα του τώρα αρχίζει, καθώς τώρα είναι αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη στιγμή της, αυτή της διεκδίκησης του τίτλου. Ο έμπειρος προπονητής που ως πασαδόρος δεν είχε σταματήσει να σηκώνει τίτλους, θέλει και έναν από την άκρη του πάγκου, όμως μιλώντας μετά το 3-0 επί της Κηφισιάς κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας χαρακτηριστικά:
 «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και σε αυτούς που έπαιξαν, αλλά και σε όσους δεν αγωνίστηκαν και νιώθουν λίγο άσχημα γιατί ήταν εκείνοι που βοήθησαν την ομάδα να φτάσει ως εδώ με τη συμπεριφορά τους στις προπονήσεις. Δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε, αλλά σήμερα μας έφυγε ένα άγχος και το επόμενο παιχνίδι όποιο κι αν είναι θα το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, έχουμε τις δυνατότητες για αυτό.
 Ο Δαλακούρας εφέτος είναι φανταστικός κι εύχομαι να συνεχίσει έτσι, σίγουρα έχει να δώσει πολλά ακόμη και νομίζω ότι τον Ανέστη θα τον δούμε απ' εδώ και πέρα. Όλα τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, περάσαμε από κάποιες δυσκολίες αλλά είμαστε ομάδα και τις ξεπεράσαμε. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που είμαι προπονητής αυτών των παιδιών. Η ομάδα έχει αποκτήσει εμπειρία από πέρυσι, είναι προπονημένη και έχει παίκτες με κίνητρα. Τώρα είναι η ευκαιρία να δώσουν το παραπάνω από αυτό που έχουν».

Περιμένει αντίπαλο

Τι και αν έχανε με 0-2 μέσα στο σπίτι του; Ο Φοίνικας κατάφερε να πετύχει την απόλυτη ανατροπή, κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-2 και πήγε την σειρά σε πέμπτο ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη του Πάσχα στο Ρέντη (17:30).
Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει η Ερμούπολη βλέποντας το καμάρι της τον Φοίνικα να βρίσκεται μια νίκη πίσω από τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 στον τέταρτο ημιτελικό της Α1 ανδρών, όχι απλά δεν παρέδωσαν τα όπλα και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη επικρατώντας με 3-2 (22-25, 17-25, 25-14, 25-18, 15-11) του Ολυμπιακού.
Μια νίκη ιδιαίτερα σημαντικότατη όχι μόνο αγωνιστικά, καθώς πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο πέμπτο ματς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη του Πάσχα στο Ρέντη (17:30), αλλά και ψυχολογικά, καθώς πλέον οι... πειρατές έχουν αρχίσει και πιστεύουν για τα καλά στην μεγάλη πρόκριση. Από την άλλη οι Πειραιώτες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έφτασαν κοντά στην πηγή και δεν μπόρεσαν να πιουν νερό και πλέον το άγχος είναι σε αυτούς, μιας και θα πρέπει να κερδίσουν μέσα στο σπίτι τους.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΕΝ θα ξεκινήσουν εκείνη την ημερομηνία οι τελικές αναμετρήσεις του Εθνικού, αφού ακόμα δεν είναι γνωστός ο αντίπαλός του. Οι τελικοί θα αρχίσουν πλέον την Κυριακή 27 Απριλίου, άγνωστο ακόμα σε ποια έδρα, κάτι που θα εξαρτηθεί από το ποιος θα προκριθεί. Αν είναι ο Ολυμπιακός θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας έναντι του Εθνικού, αν είναι ο Φοίνικας, το πλεονέκτημα έδρας θα το έχει η Αλεξανδρούπολη.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση από την ΕΣΠΕΘΡ για τον Εθνικό

Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την πρόκριση του Εθνικού στους τελικούς των play off της Volleyleague, μοιράζοντας ευχές σε αθλητές, προπονητές και στη διοίκηση της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘΡ:
"Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ. ΘΡΑΚΗΣ-ΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ, συγχαίρει τους αθλητές, Προπονητές, Διοίκηση και συνεργάτες του ΤΑΠ ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΥ Αλεξανδρούπολης, για την ιστορική πρώτη του πρόκριση, στους τελικούς των play-off της Voleyleage.
Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες σας, πιστεύουμε σε σας και ευχόμαστε η φετινή αγωνιστική περίοδος, να ολοκληρωθεί πανηγυρικά με την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου".

ΚΟΥΤΑΚΙ

Ημιτελικοί - Θέσεις 3-4
1οι αγώνες - 10 Απριλίου
Ολυμπιακός - Φοίνικας Σ. 3-0 (25-18, 25-22, 25-18)
Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξ. 1-3 (22-25, 23-25, 25-19, 17-25)
2οι αγώνες -  11 Απριλίου
Ολυμπιακός - Φοίνικας Σ. 3-2 (25-21, 23-25, 28-26, 19-25, 17-15)
Κηφισιά - Εθνικός Αλεξ. 0-3 (20-25, 20-25, 17-25)
3οι αγώνες - Μ.Τρίτη 15 Απριλίου
Εθνικός Αλ. - Κηφισιά 3-0 (25-21, 25-23, 25-16) (νίκες: 3-0 - προκρίθηκε ο Εθνικός)
Φοίνικας Σ. - Ολυμπιακός 3-2 (20-25, 25-18, 21-25, 25-21, 24-22) (νίκες: 1-2)
4οι αγώνες - Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου
19.30: Φοίνικας Σ. - Ολυμπιακός
5οι αγώνες - 23 Απριλίου
17.30: Ολυμπιακός - Φοίνικας Σ. (αν χρειαστεί)
ΠΛΕΪ ΟΦ - PLAY OFF - ΤΕΛΙΚΟΙ - ΘΕΣΕΙΣ 1-2 (σε 3 νίκες)
1ος Τελικός - 27 Απριλίου
2ος Τελικός  - 28 Απριλίου
3ος Τελικός - 2 Μαΐου
4ος Τελικός - 3 Μαΐου
5ος Τελικός  - 7 Μαΐου