Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Δίκαια πρωταθλητής Έβρου ο Εθνικός... και τώρα η άνοδος στη Γ΄Εθνική

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε με 3-0 του Ορέστη στην Ορεστιάδα και αναδείχθηκε πρωταθλητής της ΕΠΣ Έβρου, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί
προς την εστία του Φυσέκη.
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Εθνικό, αφού κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Φλώρος εκτέλεσε κόρνερ με τη μπάλα να βρίσκει στον Κιολέ μπερδεύοντας τον Οτέμπερη και να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του για το 0-1. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 45' για να σημειωθεί η επόμενη αξιόλογη φάση, όταν ο Θεμελάκης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Κυριάκο Πετρόπουλο, που δεν κατάφερε όμως να πιάσει καλά το σουτ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως και το πρώτο, με το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Στο 49' της συνάντησης ο Αγγελακάκης εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καβατζικιώτη και με όμορφη λόμπα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Δέκα λεπτά μετά ο Εθνικός απείλησε και πάλι την εστία του Ορέστη, αλλά αυτή τη φορά το δυνατό σουτ του Φλώρου δε βρήκε στόχο. Στο 70ο λεπτό ο Αγγελακάκης ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Εθνικού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αυτή τη φορά με προβολή μετά από κάθετη πάσα του Καβατζικιώτη, σε μια φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές του δευτέρου γκολ. Στο 85' ο Κουτσούκης δεν κατάφερε με δυνατό σουτ να ανησυχήσει τον Φυσέκη και να πετύχει το γκολ της τιμής για την ομάδα του.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κυριαζίδης με βοηθούς τους Σαβούδη και Χρήστου.
Ορέστης:(Λυμπερίδης Δ.) Οτέμπερης, Κοτζά, Κιολές (53΄ Καραγιάννης), Γουγουλιάς, Πατίδης, Πετρόπουλος Σ., Θεμελάκης (76΄ Σαραντίδης), Πετρόπουλος Κ., Λόλακας, Στέρεφ, Ρουσσίδης (76΄ Κουτσούκης).
Εθνικός:(Τσιομλεκίδης Β): Φυσέκης, Θάνος, Τσικάκης, Μπαρμπαγιάννης. Δούπας, Καβατζικιώτης,Αμπραχαμιάν(60΄Σαραντάκης), Κοιλιάρης, Δαμιανίδης, Φλώρος(67΄Νταλαπέρας), Αγγελακάκης (72'Ξενάκης )
Λεωνίδας Κάλφας
φωτο:RADIO EVROS.GR