Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Είδος υπό εξαφάνιση» νοσηλευτές και γιατροί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Της Κικής Ηπειρώτου *

Στο «αμήν» έχουν φτάσει γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, λόγω των τραγικών ελλείψεων με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών όλου του βόρειου Έβρου. Με αφορμή και το καίριο θέμα της αυτονόμησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο παραμένει εδώ και μήνες ανοικτό, οι εργαζόμενοι προκάλεσαν την Κυριακή 20 Ιουλίου σύσκεψη, με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής.
Το αίτημα για αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι πάγιο και προς ικανοποίησή του, πέρα από τις 42.000 υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί και παραδοθεί τον περασμένο Μάρτιο στον τότε υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, είχε πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, αλλά και σειρά επαφών και παρεμβάσεων των εργαζομένων προς κάθε αρμόδιο.
Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, το αίτημα για αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα ικανοποιηθεί άμεσα.
Αυτή την στιγμή, το νοσοκομείο Διδυμοτείχου λειτουργεί με 148 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, την στιγμή που ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει 178. «Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης είναι πολλές και με το νέο ασφαλιστικό αναμένεται να φύγουν κι άλλοι συνάδελφοι. Φυσικά, όλοι όσοι έφυγαν δεν έχουν αντικατασταθεί. Συγκεκριμένα, έχει να γίνει πρόσληψη εδώ και 4 χρόνια, ενώ η αναλογία νοσηλευτή/ασθενή στο νοσοκομείο μας είναι από τις χαμηλότερες στη χώρα», λέει ο κ. Στάμος, ενώ περιγράφει μία ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση σε ό,τι αφορά στο ιατρικό προσωπικό.

Πλήρες ρεπορτάζ αύριο στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ