Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης….μόνο στα λόγια»

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης επανέρχεται εκ νέου με το οξύτατο πρόβλημα της ελλιπούς επάνδρωσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Με ανακοίνωσή της ασκεί έντονη κριτική στους υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες και αρμοδιότητες που τους αναλογούν, ενώ η έξαρση των φαινομένων της παράνομης αλιείας, του λαθρεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης αλλά και το θέμα της προστασίας των θαλασσίων συνόρων κάνει ακόμη πιο εμφανή την ελλιπή επάνδρωση του Λιμεναρχείου.
Για το λόγο αυτό οι Λιμενικοί για ακόμη μία φορά τονίζουν την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης του προσωπικού προκειμένου να είναι δυνατό να ανταποκριθεί επιχειρησιακά.

Η ανακοίνωση

Με τη δημοσίευση του Π.Δ 81/2014 βάση του οποίου αναδιαρθρώνονται οι Λιμενικές Αρχές της Θράκης ο χώρος αρμοδιότητας και η υποχρέωση επιτήρησης-αστυνόμευσης και άμεσης επέμβασης σε όλη την ακτογραμμή και τη θαλάσσια περιοχή που καλούμαστε να ανταποκριθούμε ουσιαστικά τριπλασιάζεται. Σε συνδυασμό δε με την όξυνση που παρουσιάζεται στα φαινόμενα της παράνομης αλιείας, της έρευνας και διάσωσης, του λαθρεμπορίου (ιδίως ναρκωτικών & οστράκων) και της μεταφοράς-διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών καθώς και της εξαιρετικής πίεσης που δεχόμαστε στο θέμα της προστασίας των θαλασσίων συνόρων (π.χ. βραχονησίδα Ζουράφα), κρίνεται ως άμεση και επιτακτική η αναβάθμιση της οργανικής δύναμης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης σε αυτή της ενισχυμένης Κεντρικού Λιμεναρχείου «Κ 2».
Ο τίτλος της Λιμενικής Αρχής Αλεξ/πολης ενώ αναγράφεται ως Κεντρικό Λιμεναρχείο ήταν έως τώρα κενό γράμμα καθώς η οργανική του σύνθεση ήταν και παραμένει αυτή του ενισχυμένου Λιμεναρχείου και αποτελεί πάγιο αίτημα της Ένωσης μας η αναβάθμιση αυτής στα επίπεδα που ουσιαστικά να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του Κ.Λ. Αλεξ/πολης.
Με την παρούσα αναδιάρθρωση η αναβάθμιση της οργανικής δύναμης του Κ.Λ. Αλεξ/πολης αποτελεί μονόδρομο και μόνη εφαρμόσιμη επιχειρησιακά λύση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΖΗΣΙΔΗΣ Αθανάσιος ΣΛΑΝΚΙΔΗΣ Βασίλειος