Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Είναι Uplo... Νέα δράση σε 5ο&20ο Νηπιαγωγείο για την δραστήρια ομάδα

Οι Uplo συμμετέχουν και υποστηρίζουν την τριήμερη εθελοντική δράση που διοργανώθηκε από γονείς και δασκάλους του 5ου & 20ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης. Η δράση θα διεξαχθεί από τις 26 & 27/7 και στόχος της είναι να ενεργοποιηθεί το αστικό δυναμικό της πόλης και να προσελκύσουμε ανθρωπους που ενδιαφέρονται, ώστε να αναζωογονηθεί ο χώρος του Νηπιαγωγείου. Οι Uplo συμμετέχουν στη διαμόρφωση του χώρου, τo Σαββατο 25/7 μαζί με εθελοντές γονείς,
ενεργούς πολίτες και το 2ο Σύστημα Προσκόπων.
Βάλε την καλή σου διάθεση και το καλοκαιρινό σου χαμόγελο και ελα να δημιουργήσουμε παρέα!
Μέσα από αυτήν τη δράση στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μικρούς μας μαθητές, ώστε η καθημερινότητά τους να μετατραπεί σ' ένα παραμύθι. Η δράση θα περιλαμβάνει τακτοποίηση του χώρου, βιωματικές τοιχογραφίες από τους καλλιτέχνες του Uplo, εργαστήρι σκαπανικής από το 2ο Σύστημα Προσκόπων, μουσικό διάλειμμα και ευχάριστη παρέα. Τα σχέδια και οι δράσεις είναι προσαρμοσμένα στις ηλικιακές απαιτήσεις των μαθητών.
Το Uplo, με αυτήν τη δράση, δηλώνει πιστή στον κοινωνικό της σκοπό, να δημιουργεί συνθήκες καλλιέργειας αστικής συνείδησης και περνά το μήνυμα της συμμετοχής στη συνδημιουργία του αστικού περιβάλλοντος. Είμαστε μια παρέα που συνεχεια μεγαλώνει και ζητούμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται.
Όλοι εμείς στο Uplo, είμαστε μια παρέα που θέλει ν' αγαπήσει την Αλεξανδρούπολη. Πιστεύουμε στην πόλη. Πιστεύουμε ότι έχει δυνατότητες. Είμαστε ένας πυρήνας που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει γύρω του το θετικό δυναμικό της πόλης, για να γεφυρώσουμε τη σχέση Πόλη-Πολίτης–Περιβάλλον, με την ενεργή, θετική δράση .
Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε τις ιδέες που αξίζουν, με στόχο τη δημιουργία μιας Αστικής Συνείδησης. Να αναζωογονήσουμε την πόλη, ώστε να βγάλει τη δυναμική της! Να καλλιεργήσουμε υποδομές, οι οποίες θα λειτουργούν σαν ερέθισμα για να μαζέψουμε γύρω μας πολίτες που ενδιαφέρονται, και να τους προσκαλέσουμε στη συνδιαμόρφωση ενός εφικτού οράματος, που θα το επηρεάσουμε με αισθητική, αισιοδοξία, στοχασμό, πρωτοπορία. Να σχηματίσουμε σιγά-σιγά μια νέα ταυτότητα για την Αλεξανδρούπολη, μια ταυτότητα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι.
Σκοπός μας επίσης είναι να παράξουμε και να προωθήσουμε πολιτιστικό προϊόν με ουσιαστικό περιεχόμενο, μακριά από μόδες και “συνήθειες”.

Είναι Uplo...