Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Έπιασαν δουλειά οι δευτεραθλητές Ελλάδας του ελληνικού βόλει

Του Γιώργου Πανταζίδη

Έπιασαν δουλειά οι δευτεραθλητές Ελλάδας του ελληνικού βόλει. Η ομάδα του Εθνικού πάτησε γήπεδο και ξεκίνησε δυναμικά , με διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα Δευτέρας, την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο . Ο προπονητής Θανάσης Μουστακίδης και ο βοηθός του Ανέστης Γιαννακόπουλος, καλωσόρισαν τους διαθέσιμούς τους παίκτες, τονίζοντας ότι με πολλή δουλειά θέλουν να διατηρήσουν τον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης σε υψηλό επίπεδο.
Στο γήπεδο για την πρώτη ημέρα προετοιμασίας, ήταν ο ένας από τους τρεις κλεισμένους ξένους παίκτες, ο Μαυροβούνιος Μπόζινταρ Τσουκ, ενώ ο Κροάτης διαγώνιος Λέο Αντριτς και ο Σέρβος πασαδόρος Ζάρκο Κίσιτς αναμένονταν χθες στην πρωτεύουσα του Έβρου για να ενταχθούν άμεσα στην ομάδα. «Παρών» δήλωσε και ο Θεσσαλονικιός κεντρικός, προερχόμενος από τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό Χρήστος Κιόσσης, όπως και ο παλιός μας γνώριμος, νεοαποκτηθείς ακραίος από τη ΜΕΝΤ ο Αλεξανδρουπολίτης Θωμάς Δημητριάδης. Παράλληλα, προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα και λαμβάνουν μέρος κανονικά στις προπονήσεις οι νεαροί διεθνείς με την Εθνική Παίδων Παρασκευάς Τσέλιος και Σωκράτης Χαραλαμπίδης.

Κανονικά βέβαια στο γήπεδο ήταν και οι παλιοί , από το περσινό ρόστερ, Ανέστης και Κώστας Δαλακούρας, Θεολόγος Δαρίδης, Γρηγόρης Κοντοστάθης, Γιάννης Καβαρατζής (που επανέρχεται από τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του), αλλά και ο Γιώργος Παπάζογλου ο οποίος ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο την παρουσία του στο σύλλογο και θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του για ένα ακόμα χρόνο. Ο Σταύρος Κασαμπαλής θα έχει άδεια για λίγες ημέρες, αφού ο νεαρός ΕΒρίτης πασαδόρος μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τις μικρές Εθνικές ομάδες.
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι συνεχίζονται και οι συζητήσεις με τον έτερο κεντρικό της ομάδας Δημήτρη Γραμματικάκη και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, «η ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων του ΤΑΑ ΕΘΝΙΚΟΣ, με την κάλυψη του τελευταίου κενού της ομάδας θα πραγματοποιηθεί, αμέσως μόλις τελειώσουν οι συζητήσεις και υπάρξει απόφαση για το αν οι ξένοι παίκτες θα είναι τελικά 3 ή 4, πρέπει όμως να αναφερθεί ότι είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση υπάρχουν ήδη έτοιμες επιλογές από τους προπονητές.
Οι προσπάθειες και οι κινήσεις των προπονητών αλλά και της διοίκησης της ομάδας για την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου και στις διοργανώσεις του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού δεν σταμάτησαν καθ' όλη την διάρκεια μετά την λήξη της προηγούμενης περιόδου και είμαστε σίγουροι ότι η κινητήρια δύναμη της ομάδας μας που είναι οι φίλαθλοι μας, θα συνεχίσουν και εκείνοι από την μεριά τους να στηρίζουν και να ενισχύουν με την μαζική και διαρκή τους παρουσία, την προσπάθεια όλων μας και αυτή την χρονιά»

 Στην προπόνηση έλαβε μέρος και ο Αλεξανδρουπολίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης, η προετοιμασία του οποίου με την ομάδα του την Ιταλική Ραβέννα δεν έχει ξεκινήσει