Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Περίπου 1,2 εκατ. Βούλγαροι αναμένονται στην Ελλάδα το 2014

Αύξηση 20% στον αριθμό των Βούλγαρων επισκεπτών στην Ελλάδα μέχρι το 2014 «βλέπει» το Ινστιτούτο Ανάλυσης και Αξιολόγησης για τον Τουρισμό. Το 2013, 970.000 Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει το 1,2 εκατομμύρια άτομα, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ρούμεν Ντραγκάνοφ, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».
Ο κ. Ντραγκάνοφ υπογράμμισε ότι το 2014 καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των ταξιδιών των Βούλγαρων στο εξωτερικό, ιδιαίτερα δε προς την Ελλάδα.
Πρόσθεσε ότι η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (NSI) ανακοίνωσε πως το β΄ τρίμηνο του 2014 καταγράφηκε αύξηση 34,6% σε ετήσια βάση των ταξιδιών στο εξωτερικό.
Αναφερόμενος στα ταξίδια των Βούλγαρων στην Ελλάδα, ο κ. Ντραγκάνοφ τόνισε ότι μια σειρά παραγόντων ενισχύουν αυτή την τάση, μεταξύ των οποίων και η ευκαιρία να βρουν κατάλυμα στο σημείο ενδιαφέροντος τους, χωρίς να έχουν κάνει κράτηση εκ των προτέρων. Οι Βούλγαροι, σημείωσε ο κ. Ντραγκάνοφ, επέλεξαν την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή για ολιγοήμερα ταξίδια (συνήθως δύο ημερών).
Να θυμίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι ο Εβρος και κύρια η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη έγιναν δέκτες πλήθους τουριστών από τη γειτονική χώρα με θετικά αποτελέσματα για την τοπική μας οικονομία.