Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δυο Εβρίτες στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας ΑΜΘ


Της Κικής Ηπειρώτου

Εβρίτες και μάλιστα νεαρής ηλικίας είναι οι δύο από τους έξι νέους αντιπεριφερειάρχες ΑΜΘ που ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Ο Κωνσταντίνος Εξακουστός και η Ζήνα Ζάχαρη, έχοντας ‘σαρώσει’ σε ψήφους στις εκλογές του Μαΐου, αναλαμβάνουν δύο σημαντικά πόστα για την πρώτη περίοδο της πενταετούς θητείας της νέας περιφερειακής αρχής.
Αναλυτικά, οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι:
1. Αμοιρίδης Μιχαήλ του Χρήστου, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Aνάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνών Σχέσεων.
2. Γεωργιτσόπουλος Χρήστος του Καλογιάννη Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Δράμας,  για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Συνοχής, Πρόνοιας, ΑμΕΑ,  Δημόσιας Υγείας
 3. Εξακουστός Κων/νος του Αναστασίου, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας  Έβρου, αρμόδιος για θέματα Εξυπηρέτησης Πολιτών, Αντιμετώπιση και  Περιορισμού της  Γραφειοκρατίας, Διοικητικού Συντονισμού της  Λειτουργίας των Π.Ε, Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εμπορίου και Λαϊκών Αγορών.
 4. Ζάχαρη Ζήνα, του Κωνσταντίνου , Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας   Έβρου, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού,  Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.
5. Κατραντζή Μουσταφά του Χασάν, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, Παρακολούθησης και Οικονομικού Συντονισμού ΠΕ και Επιχειρήσεων, λύσης επιχειρήσεων,  Εκτέλεσης Προϋπολογισμού και πορείας Π.Δ.Ε, Επίλυσης προβλημάτων πληρωμών, τήρησης Στατιστικών Στοιχείων. 
6. Παπαδόπουλος Σωτήριος του Θεοδώρου, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αρμόδιος για θέματα  Αγροτικής Οικονομίας (Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας κλπ.), και Καταπολέμησης Κουνουπιών. 
O Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης σημείωσε μετά την ανακοίνωση των νέων αντιπεριφερειαρχών: «Ο στόχος όλων μας είναι η Περιφέρειά μας να βρεθεί εκεί που της αντιστοιχεί. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους για την επίτευξη των στόχων μας. Με  την αλλαγή του Οργανισμού, την ανάπτυξη οργανωτικού επανασχεδιασμού, την ενοποίηση των Υπηρεσιών, τη στοχοθεσία, τα συστήματα αποδοτικότητας, την κατανομή αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες, θα επιχειρήσουμε ένα σύστημα τοπικής διακυβέρνησης ευέλικτο, αποτελεσματικό  που να υπηρετεί το θεσμό, την ανάπτυξη και τους πολίτες».