Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Θερμό χειροκρότημα στα κορίτσια του Μεσογειακού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης

Θερμό χειροκρότημα και ζεστή υποδοχή επεφύλαξε ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης στις πάνω από 250 αθλήτριες και τους συνοδούς τους που από χθες ρίχτηκαν στην μάχη του Μεσογειακού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης. Ένα κύπελλο που περισσότερο θυμίζει παγκόσμιο, αφού λογω του ότι είναι κατηγορίας "όπεν", συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες από όλο τον κόσμο.
Η πρωτεύουσα του Έβρου λοιπόν βρίσκεται στο επίκεντρο του υγρού στίβου αυτές τις ημέρες.
Από χθες, ξεκίνησε και επίσημα το αγωνιστικό πρόγραμμα του Μεσογειακού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης που θα κορυφωθεί το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής με τους τελικούς και τις απονομές των μεταλλίων. Στο νέο κλειστό κολυμβητήριο – το οποίο έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις – έχουν καταφθάσει οι κορυφαίες αθλήτριες ηλικίας 13-15 ετών από 26 χώρες όλου του κόσμου, που υπόσχονται θέαμα, ομορφιά και χάρη μέσα στο νερό.
Το απόγευμα της Τετάρτης, εντός του κολυμβητηρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης , με τις αθλήτριες όλων των χωρών να παρελαύνουν περιμετρικά της πισίνας και να χειροκροτούνται θερμά από το φίλαθλο κοινό που γέμισε τις κερκίδες. Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με τα χαμόγελα να είναι διάπλατα ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού απηύθυνε χαιρετισμούς μαζί με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγελη Λαμπάκη και τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτη Διαθεσόπουλο, κήρυξε την έναρξη των αγώνων.
Η τελετή, έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από την Αλεξανδρουπολίτισσα σοπράνο Στέλλα Αδαμίδου. Οι ομαδες αποχώρησαν , αφού τα νεαρά κορίτσια από διαφορετικές χώρες αντάλλαξαν χαιρετισμούς και τις απαραίτητες selfie