Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Χασκόβου ο Δήμος Ορεστιάδας

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ορεστιάδας συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η πόλη του Χασκόβου στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου 2014. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία της περιοχής, να συμμετάσχουν σε συσκέψεις με θέμα τον τουρισμό, αλλά και να γιορτάσουν όλοι μαζί την «Ημέρα του Χασκόβου».
Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Act Together», ενταγμένου στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες 2007 – 2013» και συμμετείχαν πολίτες από τους δήμους:
1. Chatillon-sur-Indre, Γαλλίας
2. Chapelle-lez-Herlaimont, Βελγίου
3. Αλεξανδρούπολη, Ελλάδας
4. Κομοτηνή, Ελλάδας
5. Ορεστιάδα, Ελλάδας
6. Komen, Σλοβενίας
7. Enguera, Ισπανίας

Ο Δήμος Ορεστιάδας εκπροσωπήθηκε από παραγωγικούς φορείς του Δήμου, το χορευτικό συγκρότημα «Γκαγκαβούζηδες» και από υπηρεσιακούς παράγοντες. Πέρα της ενεργού συμμετοχής της αντιπροσωπείας στις πολλές εκδηλώσεις της πόλης του Χασκόβου, δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν στους παραβρισκόμενους τα τουριστικά αξιοθέατα, η τοπική κουζίνα και γενικά ο Δήμος Ορεστιάδας. Τέλος, σε κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων λειτούργησε περίπτερο του Δήμου, από όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό για το Δήμο Ορεστιάδας, αλλά και να προμηθευτούν - δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, όπως ρετσέλι και τραχανά, μέσω του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών η «Γαία».