Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος από τη δολοφονία Φύσσα από φασίστες ....Χρέος μας να φωνάξουμε «Ποτέ ξανά φασισμός»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την αποτρόπαια δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από άνανδρους φασίστες , μέλη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Σε όλη την Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά διοργανώνονται συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με το ίδιο σύνθημα: «Ποτέ ξανά φασισμός».
Στην Αλεξανδρούπολη στις 6μμ μπροστά στο Δημαρχείο η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή) καλεί σε συγκέντρωση στην οποία συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες.
Την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 το βράδυ, Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου Σωματείο Εποχικού Προσωπικού ΕΒΖ Ορεστιάδας Εργαζόμενοι ΕΡΤ- ΕΡΑ Ορεστιάδας καλούν κάθε πολίτη στον προαύλιο χώρο της Ε. ΡΑ Ορεστιάδας για να παρακολουθήσουμε σε live streaming τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν στο Σύνταγμα οι «φίλοι του Παύλου Φύσσα», με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 40 καλλιτεχνών.

Ανακοίνωση κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με ανακοίνωση κάλεσμά του αναφέρει τα εξής:
«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το «αυγό του φιδιού» συνεχίζει να επωάζεται. Το πιστοποιεί η ανάκαμψη των ναζιστικών «ταγμάτων εφόδου» που επαναλαμβάνουν τις επιθέσεις τους εναντίον αλλοδαπών μεταναστών, ομοφυλόφιλων, ελλήνων αντιφασιστών, αλλά και η σχέση στελεχών της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού με βουλευτές και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, σχέση που έγινε ολοφάνερη μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Κασιδιάρη – Μπαλτάκου και την πρόθεση του τελευταίου να συγκροτήσει ακροδεξιό κόμμα που θα στηρίζει την κυβέρνηση. Το αποδεικνύει η ολοφάνερη έλλειψη κυβερνητικής βούλησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιρατσιστική νομοθεσία. Το αποδεικνύει η μη εξάρθρωση των ναζιστικών θυλάκων στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το φαινόμενο της ανόδου των δυνάμεων του φασισμού και της ακροδεξιάς διογκώνεται και αποκτά πλέον απειλητικές διαστάσεις σε μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αλλά και στη χώρα μας, τροφοδοτούμενο από την τρομακτική κοινωνική κρίση και από τα αδιέξοδα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ιδίως στην Ελλάδα, οι μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης, της εξάλειψης κάθε ίχνους κοινωνικής αλληλεγγύης από τη λειτουργία του κράτους, σε συνδυασμό με τη θεσμική αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων (πχ Μανωλάδα, Φαρμακονήσι) έχουν ενισχύσει σημαντικά τη διείσδυση ή την ανοχή των ναζιστικών και φασιστικών ιδεών σε τμήμα της κοινωνίας.
Η δικαστική δίωξη βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σειρά εγκλημάτων και δολοφονικών επιθέσεων που η ναζιστική οργάνωση διαπράττει εδώ και δεκαετίες υπήρξε μια θετική εξέλιξη και ταυτόχρονα μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Ωστόσο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε. Ιδίως όταν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενσωματώσει στη ρητορεία και την πρακτική τους στοιχεία της ιδεολογικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής και όταν διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα «μαλακά».
Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Με εργαλείο την αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον πολιτισμό και τις αξίες του αντιφασιστικού κινήματος, να συγκροτήσουν ένα ευρύ και αγωνιστικό μέτωπο αντιπαράθεσης με το πιο σκοταδιστικό τερατούργημα που γέννησε ποτέ η Ιστορία.
Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, όλα τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/8 στην Αλεξανδρούπολη (μπροστά στο Δημαρχείο) στις 6μμ». ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ