Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το "Λιοντάρι" που λεγόταν Εθνικός !

Του Γιώργου Πανταζίδη

Τι κι αν είχε απέναντί του το φαβορί για άνοδο στην Β΄Εθνική (Football League), τον σαφώς πιο έμπειρο και με κατά πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, Πανσερραίκό; Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα έντονα αμφισβητούμενο πέναλτι το οποίο προήλθε από ένδειξη του επόπτη και όχι του διαιτητή; Ο Εθνικός δεν «μάσησε» !
Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης στο μεγάλο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής, όχι μόνο ανέκοψε τη νικηφόρα παρουσία των Σερραϊκών «λιονταριών», τους υποχρέωσε στην πρώτη απώλεια βαθμών αλλά μπορεί δίκαια να ισχυριστεί ότι αδικείται από το τελικό σκορ αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να γυρίσει «τούμπα» το παιχνίδι και να πανηγυρίσει μ ια μεγάλη νίκη. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που επέστρεψε μαζικά στις εξέδρες του «Φώτης Κοσμάς», έδειξε ότι αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του Εθνικού και την εξαιρετική εικόνα που έδειξαν κατά διαστήματα, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.



Σε ότι αφορά την εικόνα του αγώνα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Το πρώτο ανήκε στον ΠανσερραΊκό που είχε μια ελαφριά αλλά άκαρπη υπεροχή , το δεύτερο στον Εθνικό που ήταν σαφώς καλύτερος του αντιπάλου που ιδιαίτερα στο τελευταίο 20πτο, «κάθισε». Ωστόσο, υπήρχε μια διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι ελάχιστα απείλησαν και επί της ουσίας χάρη στο καλοστημένο σύνολο των Εβριτών ,και την τακτική που ακολούθησαν, ο τερματοφύλακας Γιάννης Φυσέκης, ελάχιστα ανησύχησε. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να φύγουν νικητές.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι σε μια ποδοσφαιρική Κυριακή , με δυνατό παιχνίδι, πολύ κόσμο, ηλιόλουστο καιρό, ο Εθνικός βροντοφώναξε «παρων» . Ότι επιστρέφει δυναμικά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Έδειξε ότι διαθέτει ένα δυνατό, αξιόμαχο και καλοδουλεμένο σύνολο που έχει προοπτικές και μεγάλες δυνατότητες, φανέρωσε ότι χτίζεται κάτι καλό στην Αλεξανδρούπολη. Και όσο συνεχίζει να δείχνει αυτό το καλό πρόσωπο, τόσο θα κερδίζει ξανά το φίλαθλο κοινό.

Μπράβο Νίκο Ουσταμπασίδη

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον προπονητή του Εθνικού Νίκο Ουσταμπασίδη που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραικό, αποδοκίμασε την απρεπή ενέργεια του αθλητή του και σκόρερ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης να πανηγυρίσει έντονα μπροστά στον κόσμο των Σερρών. Δε δίστασε να ζητήσει συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο των φιλοξενούμενων.
Ο κ. Γ. Καμπιώτης, αντί να χαρεί την επιτυχία και ισοφάριση του σκορ με τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης που επέστρεψε μαζικά στις εξέδρες του «Φώτης Κοσμάς» προτίμησε να ασχοληθεί με τους φιλοξενούμενους προκαλώντας ένταση και νεύρα.
Μπράβο και στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Εθνικού, που προανήγγειλε τιμωρία του ποδοσφαιριστή, δείχνοντας ότι θέλει να προωθήσει το ήθος και τον σεβασμό στον αντίπαλο.
Τέτοιες ενέργειες δεν αρμόζουν στην ιστορία και τη φανέλα του ΜΓΣ Εθνικού

Γ.Π.