Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Με Θρακιώτες δημοσιογράφους η ΕΡΤopen στις Βρυξέλλες

Με την Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς, σε ειδική συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι της ERTopen, όπου και παρουσίασαν τον 16μηνο αγώνα τους, από το λουκέτο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο 2013, μεταξύ αυτών και η Όλγα Ορφανίδου εργαζόμενη στην ΕΡΑ Ορεστιάδας και η Βάσω Μαχαίρα από την ΕΡΑ Κομοτηνής. Η πρόεδρος της Ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ υπογράμμισε ότι η Αριστερά στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων, ενώ με τοποθετήσεις τους και άλλοι ευρωβουλευτές από τη Γερμανία και την Πορτογαλία τόνισαν την απερίφραστη καταδίκη της πραξικοπηματικής απόφασης να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση.
Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα σημείωσε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν είχε στόχο μόνο τις απολύσεις 2.600 εργαζομένων όπως επέβαλλε το Μνημόνιο. Στόχευε στη φίμωση της ενημέρωσης, αλλά και στη γιγάντωση των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, που στηρίζουν με την πιο ωμή προπαγάνδα το έγκλημα που συντελείται κατά του ελληνικού λαού.
Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η συνάδελφος από την Αλεξανδρούπολη Όλγα Ορφανίδου, "το θέμα της ΕΡΤ δεν έκλεισε ακόμη γιατι οι παράνομα απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αγωνίζονται εδώ και 16μήνες να φύγει το μαύρο.Οι εργαζόμενοι της ertopen πρόσφατα μετέφεραν τον αγώνα τους και στο Ευρωκοινοβουλιο μετα απο πρόσκληση της κ.Σακοράφα κάνοντας πολλά μάτια μέσα στην αίθουσα να δακρύσουν και καρδιές να ραγίσουν.Δεν ηταν τυχαίο άλλωστε αυτό που ειπε από την έδρα η πρόεδρος της επιτροπής Ευρωβουλευτών της Αριστερας."Σας συγχαίρουμε για τον τίμιο αγώνα που δίνεται.Μέχρι σήμερα σας γνωρίζαμε μέσα από τον αγώνα σας.Σήμερα γνωρίσαμε και τα πρόσωπα σας."