Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ποιοτικότερη η Volleyleague με πολλές ταχύτητες...

Του Παντελή Λώλη

Και όμως ξεκινάει! Δύο εβδομάδες μετά την προγραμματισμένη από τις 7 Ιουλίου, έναρξη του, το 47ο πρωτάθλημα της Volleyleague κάνει σερβίς. «Κάλιο αργά παρά ποτέ» που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας για ένα πρωτάθλημα που δεν μπορώ να προβλέψω ότι θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό ως προς την κορυφή όπως το περσινό, αλλά θα τολμήσω να πω ότι θα είναι ένα κλικ ποιοτικότερο. Οι ξένοι παίκτες τύπου Νέμεθ ή Κλαρκ για παράδειγμα που ήρθαν φέτος, σε σχέση με πέρσι, είναι καλύτεροι.
Οι Έλληνες πιτσιρικάδες (Πρωτοψάλτης, Δαλακούρας κτλ.) που πέρσι πήραν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην εξάδα των ομάδων τους ετοιμάζονται για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Αν στα δύο παραπάνω προσθέσετε και κάποιες μεγάλες επιστροφές που έχουμε (Προύσαλης, Πανταλέων, Γκόμεζ) τότε ισχυροποιείτε το σενάριο της ποιοτικότερης Volleyleague σε σχέση με τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και οι μνηστήρες

Και αυτή η Volleyleague έχει ένα ισχυρό φαβορί, ένα μεγάλο αουτσάιντερ, τέσσερις ομάδες που κτυπούν ισάξια την πόρτα της τετράδας και άλλες έξι που «βράζουν» πιθανότατα στο ίδιο καζάνι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν των 14 παικτών ξεκινάει από την pole position και φέτος και δείχνει έτοιμος να ξαναδεί την σημαία με τα τετραγωνάκια στο τέλος. Έμαθε από τα περσινά του λάθη (πήρε δεύτερο ικανότατο διαγώνιο), εμπλούτισε και ενίσχυσε το ρόστερ του ίσως και παραπάνω από το προβλεπόμενο (πολλοί κεντρικοί π.χ.) και με σοφότερο τον Καζάζη πάει για το τρεμπλ και πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.
Λίγο πιο πίσω του διακριτικά βρίσκεται ο ΠΑΟΚ του Καλμαζίδη που μπορεί μέσα σε τρεις μέρες την προηγούμενη εβδομάδα να δέχτηκε δύο ηχηρότατα χαστούκια (αποκλεισμός από τον συντοπίτη Άρη στο League Cup και λιποταξία του Λόουσον) ωστόσο παραμένει το Νο2 του πρωταθλήματος. Αν έρθει και ο κόσμος στο «Παλατάκι» όλα θα είναι καλύτερα για τον «δικέφαλο». Από κει και ύστερα Παμβοχαϊκός, Εθνικός, ΑΕΚ και Κηφισιά έχουν από 25% πιθανότητες να μπουν τετράδα εκτός και αν σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες κτυπήσει το καμπανάκι των οικονομικών προβλημάτων και μείνει από ...βενζίνη.
Από κει και ύστερα οι υπόλοιπες έξι ομάδες μπορούν να βρεθούν από το 7 μέχρι και το 12. Δεν μας αρέσει το στήσιμο του φετινού Φοίνικα σε άκρα και κέντρο, θέλει δουλειά ο Παναθηναϊκός αλλά έχει σοβαρό προπονητή και κόσμο, Ορεστιάδα και ΜΕΝΤ θα βρουν τα πατήματά τους, η Λαμία έχει αδυναμία στον εύκολο πόντο (διαγώνιο) ενώ ο Άρης μπορεί να αποτελέσει την απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

Άντε και καλή χρονιά να έχουμε...

*  novasports.gr